Tüm kamu ve özel sektör işçilerine 20 Bin TL banka promosyonu verilecek

Tüm kamu ve özel sektör işçilerine 20 Bin TL banka promosyonu verilecek
Aynen emeklilerin aldıkları gibi tüm kamu ve özel sektör işçilerine de minimum 15 bin TL, maksimum 20 Bin TL banka promosyonu verilecek.

Emeklilere ve memurlara verilen banka promosyonlarının tüm kamu ve özel sektörde çalışan işçilere de verilmesi için harekete geçildi. Buna ilişkin 2 ay kanun teklifi verilmişti. Bekletilen bu işçi promosyonuna ilişkin teklif bugün TBMM gündemine getirildi.

İşçilere de banka promosyonu verilmesine ilişkin kanun teklifi verildi ve bugün oylanacak. Teklif yasalaşırsa tüm işçiler 15 bin TL ile 20 bin TL arasında banka promosyonu alacak.

Banka promosyon ücretlerinin tüm çalışanlara verilmesine ilişkin teklif hakkında açıklamalarda bulunan Manisa Milletvekili Özgür Özel şu açıklamalarda bulundu;

”Nedir işçinin promosyonu? Şudur: İki ay oldu, kanun teklifimizi verdik; bakın, bu teklifi Adalet ve Kalkınma Partisini yöneten akıl niye benimseyip de hayata geçirmez, anlamıyoruz. Çayın taşıyla çayın kuşunu vuracaksın, teklif şu: Özel sektördeki işçi bankadan promosyonu direkt alacak.

Patron pazarlık yapıyor, bankayla maaş anlaşması yapıyor, kendine alıyor. “Kamudakini devlet almıyor, dağıtıyor da özel sektör niye böyle yapsın?” diye teklif verdik. Gelin, destekleyin; 15 bin lira, 20 bin lira para alsalar, bu kışın bu zorda elektriğe, suya, doğal gaza birçok yaraya merhem olsa fena mı? Ama işçinin değil patronun, işçinin hakkının değil ona tenezzül eden sermayenin partisi olduğunuz için “hayır” diyorsunuz.” dedi.