Hazine Bakanı Nebati enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Hazine Bakanı Nebati enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!
Türkiye'de milyonların her gün araştırdığı konular arasında yer alan enflasyon ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den açıklama geldi. Enflasyon değerlendirmelerinde bulunan Nebati'nin açıklamaları gündemde büyük etki yarattı. Hazine Bakanı Nebati enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı!

Hazine Bakanı Nebati enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı! Türkiye'de milyonların her gün araştırdığı konular arasında yer alan enflasyon ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den açıklama geldi. Enflasyon değerlendirmelerinde bulunan Nebati'nin açıklamaları gündemde büyük etki yarattı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün yaptığı son dakika açıklaması ile birlikte yıl sonu enflasyon ve Eylül Ekim aylarında ki rakamlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye Çiftçi Zirvesi'ne katıldı. Sektörün önemli isimleri ile bir araya gelen Nureddin Nebati enflasyon açıklamalarında bulundu. Sene sonuna doğru düşmeye başlayacağını ifade ettiği enflasyon ile ilgili değerlendirmeleri ise kısa süre içerisinde geniş yankı buldu. Nebati'den Eylül ve Ekim ayları için enflasyon değerlendirmeleri de geldi. 

Eylül ile Ekim ayı enflasyon beklentisini açıklayan Bakan Nurettin Nebati, "Eylül ve ekimde aynı seviyede gider. Ancak aralıktan sonra enflasyonun sürekli aşağı doğru indiğini göreceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati açıklamalarına devam ederken yıl sonu enflasyon beklentilerini de kamuoyu ile paylaştı. İşte o açıklamalar..

"Türkiye'de enflasyonun birinci sebebi kur. İkincisi emtia fiyatlarındaki artış. Enerji ithalatında 2020'de 28 milyar dolar olan fatura, 2021'de 51.9 milyar dolara çıktı. 2022'de bu rakam 104 milyar dolara gidiyor. Enflasyonu beklentiler de artırıyor. Yaz aylarından sonra tarımsal üretim arttı, baskı azaldı. Son iki aydır emtialarda da düşüş var. Doğalgaz fiyatlarında artış devam ediyor ancak petrolde düşüş yaşanıyor.

ENFLASYON RAKAMLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Türkiye'de enflasyon rakamları her ayın üçüncü günü açıklanmaya devam ediyor. Buna göre ise Eylül, Ekim ve Kasım ayında ki rakamların paylaşılması ile birlikte bakan rakamların aynı seviyelerde kalacağını ifade etti. Şu anda enflasyon yüzde 80.21 seviyesinde geldi. Bu iki ayda da yüzde 80 civarında enflasyon bekleniyor. Aralık ayında açıklanması beklenen Kasım ayı enflasyon rakamları ile birlikte düşüş beklendiğine dikkat çekti.