Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay e-Devlet'te dijital kimlik dönemini açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay e-Devlet'te dijital kimlik dönemini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, e-Devlet kapısında kimlik uygulamasında yeni dönemin başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay e-Devlet'te dijital kimlik dönemini açıkladı - e-Devlet'e dijital kimlik uygulaması getirileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde düzenlenen Dijital Türkiye 2023 1'inci Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, e-Devlet Kapısı'nda yeni dönemin başlayacağını işaret etti. 62 milyon vatandaşın hizmetini kolaylaştıran elektronik uygulamada dijital kimlik uygulamasına geçilecek.

DİJİTAL KİMLİK DÖNEMİ

Fuat Oktay, '62 milyona yakın vatandaşımız tarafından aktif olarak kullanılan e-Devlet Kapısı, hem Türkiye'nin dijital yüzü hem de yüz akıdır. Milletimiz ister 'türkiye.gov.tr' üzerinden isterlerse mobil uygulama üzerinden, 7 bine yakın hizmete 7 gün 24 saat dünyanın her yerinden erişebilmektedir. e-Devlet, geçtiğimiz yıl 3 milyar 600 milyon defa yüzde 95 memnuniyet oranıyla kullanılmıştır.' ifadelerini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının hem zamandan hem de ekonomi yönünden iş yükünü kolaylaştırmak amacıyla 2008 yılında erişime açıldı. 15 yıldır gelişimini sürdürerek milyonlarca vatandaşa kamu hizmeti sunuyor. Vatandaşların kurumlarda resmi işlemlerini elektronik ortama taşıyan sistem sayesinde günler süren kamu hizmeti artık saniyeler içinde işleme giriyor.

Kullanıcı dostu dijital kamu hizmeti işlevi gören e-Devlet Kapısı, daha kolay erişebilir hale getirmekte çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda 2022 yılında en çok, 'İkametgahım', 'Çalışma Hayatım', 'Hac ve Umre İşlemleri' rağbet gören işlemler olduğu bilgisi paylaşıldı.

'E-DEVLET'TE YENİ BİR DEVRİM OLACAK BLOK ZİNCİR TABANLI GİRİŞ SİSTEMİ'

Üzerinde çalışılan Askerlik hizmeti ile ilgili Fuat Oktay, 'Üzerinde çalışılan 'Askerliğim' bütünleşik hizmeti de 2023 yılının ilk çeyreğinde e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma sunulmuş olacak. Böylece; askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemi, muvazzaflık dönemi ve yedeklik dönemini içeren; tüm askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet'te tamamlanabilecek. e-Devlet'te yeni bir devrim olacak blok zincir tabanlı bir giriş sistemini, dijital kimliği getiriyoruz. e-Cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blok zincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet'e girebilecek.' açıklamalarında bulundu.

Belediyelerin ve iş dünyasının veri paylaşımına vurgu yapan Fuat Oktay, en hızlı şekilde vatandaşların konforu için hassasiyet göstermeleri gerektiği aksi takdirde idari yaptırım sürecinin başlatılacağını ifade etti.