Bekçilik için yeni düzenlemeler yayınlandı! Gündüz çalışma olurlarında değişikliğe gidildi

Bekçilik için yeni düzenlemeler yayınlandı! Gündüz çalışma olurlarında değişikliğe gidildi
Bekçilik ile ilgili alınan ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen kararlar öğrenildi. İşte bekçilik ile ilgili alınan yeni kararlar...

Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan düzenlemeler ile birlikte Çarşı ve Mahalle Bekçileri için yeni kararlar alındı. Bu kararlar arasında bekçiler için 2019 senesinin yaz ayında getirilen gündüz görevlendirilmesinde de değişiklikler mevcuttu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. 

Yapılan olan bu düzenlemelere uyulması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürlüğü, yapılan değişikliklerde can güvenliğinin esas alınarak yapıldığı da bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda 81 ile gönderilen yeni düzenlemeler şu şekildeydi; 

BEKÇİLİK HAKKINDA YENİ DÜZENLEMELER 

Çoğunlukla bekçilerin çalışma saatleri hakkında getirilen düzenlemelerde bu saatlerde olabilecek herhangi bir değişiklik için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bakanlıklar tarafından gelecek olayın gerekli olduğu açıklandı. Yapılan değişiklikler ise şu şekilde verildi; 

  •  Emniyet Genel Müdürlüğünden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları "gündüz çalışma olurları" sonlandırılmıştır". (Böylece Çarşı ve Mahalle Bekçileri gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak)

     

  • Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlenecektir.

     

  • Günlük çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatleri esas alınarak bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.

  • Çarşı ve Mahalle Bekçileri, emniyet ve asayişin gerektirdiği haller ile güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süreleri ve saatleri dışında çalıştırılamayacak.

     

  • Olağanüstü hal, terör, toplumsal olaylar, doğal afet, salgın hastalık, mevsim koşulları vb. durumlarda güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri ortaya çıkması halinde Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve Bakanlık Onayı ile çalışma süreleri ve saatlerinin değiştirilmesi ve bu hususa sürekli riayet edilmesi şeklindedir. 

Yapılan bu düzenlemenin 81 ile gönderilerek uyulması üzere il Emniyet Müdürlüklerince talimatların verildiği de öğrenildi.