Yakın zamanda başlayacak! PTT'den 81 için personel alım şartları ve başvuru tarihleri

Yakın zamanda başlayacak! PTT'den 81 için personel alım şartları ve başvuru tarihleri
Kamuda çalışmak isteyen vatandaşlar için uzun süredir yayınlanması beklenen PTT personel alımlar için gelişme yaşandı. Yakın zamanda yayınlanması beklenen personel alım şartları belli olmaya başladı. İşte detaylar...

Uzun süredir gündemde olan PTT personel alımları için önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı. Pek çok vatandaş tarafından uzun süredir açıklanması beklenen PTT personel alımları için tarihler belli olmaya başladı. PTT tarafından açıklanması için gün sayılan personel alımları ile ilgili yapılan açıklamalar doğrultusunda önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen personel alımlarının detayları merak konusu oldu. 

PTT PERSONEL ALIMLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI! 

Pek çok vatandaş tarafından oldukça büyük bir heyecan ile beklenen personel alımları için geri sayım başladı. Uzun süredir personel alımı yapmayan PTT için vatandaşlar tarafından da sık sık gelen talebin ardından yeniden personel alımlarının başlayacağı duyuruldu. Yapılan bu duyuru ile birlikte de yakın zamanda personel alımlarının başlayacağı öğrenildi. Bununla birlikte de başvuru yapmayı düşünen pek çok vatandaş personel alım şartlarını merak etmeye başladı. Peki PTT personel alım şartları nelerdir? 

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI 

  • Kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. 
  • Başvuru yapacak olan adayların 18 yaşından büyük ve 36 yaşından gün almaması gerekmektedir. 
  • Başvuracak olan kişilerin kamu haklarından yararlanabiliyor olması gerekmektedir. 
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlılık ya da emeklilik aylığı almıyor olması gerekmektedir. 
  • Devamlı çalışmalarında herhangi bir şekilde engel teşkil edecek sağlık sorununun bulunmaması gerekmektedir. 
  • Atama yapılacak olan kadroya göre gerekli olan eğitim şartlarını sağlıyor olmak gerekmektedir.  
  • Şu an güncel olarak başka herhangi bir kamu kurum ya da kuruluşta çalışmaması gerekmektedir. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILABİLİR? 

Bu şartları sağlayan vatandaşlar tarafından en çok merak edilen bir diğer konu da gelen talepler üzerine başvuru sürecinin da başlaması ile birlikte başvuruların ne zaman başlayacağı oldu. Peki PTT personel alımı için nasıl başvuru yapılabilir? 

Başvurular PTT üzerinden verilen formun doldurulması sonucunda yapılabilmektedir. Aksi halde diğer yollardan yapılacak olan diğer başvuru yöntemlerinin herhangi bir hükmü bulunmamaktadır. 

PTT PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI MI? 

Henüz konu ile ilgili PTT tarafından bir açıklamanın gelmemesi ile birlikte yakın zamanda açıklanması beklenen iş ilanının paylaşılması bekleniyor. İş ilanı PTT üzerinden duyurulduğu andan itibaren kamugundemi.com'da yer alacak.