PTT kamu personel alımı Ekim 2022 olacak mı ne zaman? Gişe personeli, postacı, kargocu!

PTT kamu personel alımı Ekim 2022 olacak mı ne zaman? Gişe personeli, postacı, kargocu!
Ülke genelinde en güvenilir ve merakla beklenen kurumlar arasında yer edinen PTT'nin 2022 Ekim ayı personel alımının olup olmayacağı araştırılmaya başladı. PTT kamu personel alımı Ekim 2022 olacak mı ne zaman? Gişe personeli, postacı, kargocu!

PTT kamu personel alımı Ekim 2022 olacak mı ne zaman? Gişe personeli, postacı, kargocu! - Ülke genelinde en güvenilir ve merakla beklenen kurumlar arasında yer edinen PTT'nin 2022 Ekim ayı personel alımının olup olmayacağı araştırılmaya başladı. Birçok vatandaş alımların hangi tarihlerde gerçekleşeceğini, gişe personeli, postacı ve kargo alımları dışında hangi kadrolara açıklık olduğunu sorguluyor. KPSS puan sıralaması doğrultusunda personel alımı yapan PTT'de kaç bin kişi istihdam edeceği de sorgulanıyor.

PTT 2022 MEMUR ALIM İLANI OLACAK MI?

Türkiye'de PTT personel alımları için kurum üzerinden resmi açıklama halen gelmedi. Buna göre ise adaylar resmi kanal adresi olan "ptt gov tr" adresi üzerinden takip işlemlerini sürdürebiliyor. Kurumların personel alımlarında genel beklentileri ise ilanın sonbahar dönemlerinde duyurulacağı yönünde olmuştu. KPSS lisans sınavının tamamlanmasının ardından gözler sonuçlara çevrilirken PTT'de personel alım ilan tarihleri de sorgulanıyor. 

Yetkili kaynaklardan gelen beklenti niteliğinde ki iddialara göre ise adayların Kasım ayı içerisinde bilgilendirilmesi ile birlikte başvuruların Ekim ayı içerisinde yapılması yönünde oldu.

PTT HANGİ KADROLARDA KAMU PERSONEL ALIMI YAPACAK?

PTT'de en çok istihdam edilen alanlar arasında gişe personeli, postacı, uzman personel, uzman yardımcısı, şoför kadroları yer alıyor. Bunun dışında PTT'de sağlık, çeşitli personeller, mühendis kadroları, tekniker, teknisyen gibi birçok ek kadrolarda olacağı bildirildi. 

PTT KAMU PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

PTT kamu personel alım ilanı için belirli şartlar bulunuyor. Kurum bunun dışında ki kadrolara göre belirlediği şartları 2022 yılında güncelleyebileceği iletildi. PTT kendi yazılı sınavı ile almış olduğu personel alımlarında 2022'de KPSS ile alım yapacağı sonrası yazılı sınavların kalkıp kalkmayacağı merak ediliyor.

PTT personel alımlarına dair genel şartlar:

  • PTT memur alımlarına yalnızca Türk vatandaşı olan adaylar başvuru yapabilirler.
  • KPSS puan şartının sağlanması kurumun belirlediği taban puanda puana sahip olunması.
  • Başvuru yapılacak olan kadronun öğrenim şartlarının sağlanması.
  • Kadrolar göre belirlenecek olan yaş şartının sağlanması.
  • Kamu haklarından yasaklı olunmaması
  • Erkekler için askerlikle ilişiğinin olunmaması.
  • Mesleki tüm koşulların yerine getirilmesi.

ANDROİD İÇİN TIKLAYIN

APPLE İÇİN TIKLAYIN

PTT personel alımları başlar başlamaz bilgi sahibi olmak için Kamu Gündemi mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMU GÜNDEMİ | ANKARA