Osmangazi Belediyesinden 25 memur alımı! Şartlar lise, ön lisans ve lisans...

Osmangazi Belediyesinden 25 memur alımı! Şartlar lise, ön lisans ve lisans...
Osmangazi belediyesi tarafından beklenilen memur alımı gerçekleşeceği belirtiliyor. En az lise mezunu olan 25 adet memur ve zabıta memur alımı gerçekleşecek.. Osmangazi belediyesi içerisinde 657 sayılı devlet memurları kanunu başta olmak üzere istihdam eden kişiler için KPSS şartı da aranıyor..

Sadece 25 kişilik boş kadroya sahip olan Osmangazi belediyesi sonunda devlet memuru alımı gerçekleştirecek. Mevcut kanun doğrultusunda ise KPSS puanı ile alım yapılacağı bildirildi. İşte memur alımı için aranan şartlar..

Memur alınacak olan iş kontenjanları

Osmangazi belediyesi tarafından başta lise olmak üzere ön lisans ve lisans mezunu olan kişiler için 25 adet memur alımı yapılacağı ilan edildi. Gerçekleşecek olan alanlar ise memur ve zabıta memur olarak sınıflandırılacak. Paylaşılan bilgilere göre 20 adet zabıta memuru ve 5 adet devlet memuru alımı gerçekleşecek. Alımlar esnasında ise KPSS puanı olarak P3 esas alınmakta.

Peki başvuru için hangi şartlar aranıyor?

Osmangazi belediyesi dahilinde gerçekleşecek olan memur alımı için mevcut kanun kapsamında 48. madde içerisindeki şartlar talep edilmekte. Bu maddeye göre kişilerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Aynı zamanda kamu haklarından mahrum almaması ve herhangi bir sağlık problemi bulunmaması da aranıyor. Son olarak başvuru yapacak kişilerin gerçekleşecek güvenlik soruşturması dahilinde olumlu sonuç alması gerekmekte. 


Kanun dışında yer alan şartlardan birisi de KPSS şartı olarak gündeme geliyor

Adayların 2022 senesinde gerçekleşmiş olan KPSS sınavı içerisinde lise düzeyinde p94 puanı, ön lisanslar için p93 ve lisans puanı olarak ise P3 baz alınıyor. Kişilerin KPSS puanının ise en az 70 olması gerekmektedir. Başvuru yapacak vatandaşların b ehliyetine sahip olması gerekirken zabıta olarak başvuracak kişilerin mevcut boy ve kilo standartları içerisinde yer alması da talep edilmekte.

Başvuru tarihleri ne zaman?

Osmangazi belediyesi memur alımı başvuruları mart ayı içerisinde meydana gelmesi bekleniyor. Gerçekleşecek olan başvurular için ise kişilerin belediye tarafından şahsen başvuru yapması gerekmekte. Açıklanmış olan başvuru tarihleri ise 13 Mart ile 17 Mart 2023 tarihleri olarak ifade ediliyor.