KPSS şartsız PTT'ye binlerce şoför, temizlik, güvenlik, gişe personeli alımı yapılacak! 2022 PTT personel alımları tarihi

KPSS şartsız PTT'ye binlerce şoför, temizlik, güvenlik, gişe personeli alımı yapılacak! 2022 PTT personel alımları tarihi
Türkiye'de yüz binlerce vatandaşın merakla beklediği PTT personel alımına ilişkin detaylar netleşmeye başladı. KPSS şartsız PTT'ye binlerce şoför, temizlik, güvenlik, gişe personeli alımı yapılacak! 2022 PTT personel alımları tarihi

KPSS şartsız PTT'ye binlerce şoför, temizlik, güvenlik, gişe personeli alımı yapılacak! 2022 PTT personel alımları tarihi - Türkiye'de yüz binlerce vatandaşın merakla beklediği PTT personel alımına ilişkin detaylar netleşmeye başladı. PTT personel alımına ilişkin talepler artarken bu süreçte milletvekilleri tarafından TBMM'ye soru önergeleri iletildi. Bu süreçte personel alımlarına ilişkin en az ilkokul mezunu adaylar KPSS şartı olmadan yapılabileceği aktarıldı. İşte detaylar kamugundemi.com adresinde yer alıyor.

 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU ALIM SİNYALİ VERDİ

Geçtiğimiz hafta Kamu Gündemi'nden yayınladığımız PTT personel alımına ilişkin soru önergelerinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından da açıklama geldi. Buna göre ise PTT'de yurt geneli personel eksikliklerinin farkında olduklarını ve bu eksikliklere son verilmesi ve yeni alım yapılması için çalışmaların başladığı aktarıldı.

Yapılan çalışma kapsamında ise PTT şubelerine personel alımları gerçekleştirilecek. İşte sorulan soru önergesine verilen yanıt şu şekilde.

"Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliği"nin 7'nci maddesi kapsamında iş gücü tespitleri gerçekleştirilmekte olup vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına gerekli tedbirler alınmaktadır

Gelen açıklamaların ardından ise PTT personel alımı için kritik bekleyiş resmen başladı.

2022 PTT PERSONEL ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TBMM'ye yöneltilen soru önergelerine gelen yanıtlar doğrultusunda personel ve işçi kadrolarına ciddi bir alım gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu doğrultuda güvenlik görevlisi, temizlik personeli, şoför, gişe personeli gibi birçok alanda kadro alımları gerçekleştirilecek. Personel alımlarında başvurular yıl sonuna kadar sürecek ve seçim sürecinin açıklanması ile birlikte çalışmaların daha hızlı ilerlemesi beklenildiği ifade edildi.

PTT 2022 personel alımları başlar başlamaz bilgi sahibi olmak için Kamu Gündemi mobil uygulamasını ücretsiz olarak telefonunuza indirin:

ANDROİD İÇİN TIKLA

APPLE İÇİN TIKLA

PTT PERSONEL ALIMLARI NASIL YAPILIYOR

PTT'nin resmi internet sayfasında yer alan adres üzerinden başvuru formları ve işe alım sürecine dair en doğru bilgiler yer almaktadır. Buna göre formun ardından mülakatlar ile sözlü veya yazılı sınavla PTT personel alımları gerçekleştirilebilmektedir.

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinin hemen ardından iş başvurunuz onaylanabilir.