Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı ilanı! 100 kişilik İş Müfettiş Yardımcısı alımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memur alımı ilanı! 100 kişilik İş Müfettiş Yardımcısı alımı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 100 kişilik memur alımı ilanı yayımlandı. İş Müfettiş Yardımcısı alımında Lisans mezunu olmak üzere farklı gruplarda alım gerçekleştirilecek. Peki, adaylarda aranan şartlar ve başvuru detayları nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 3 Şubat 2023 tarihinde yayımlanan ilanına göre memur alımı yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Genel İdare Hizmetlerinde istihdam edilmek üzere 100 kişilik memur alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar…

ÇSGB memur alımı kontenjan bilgisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Ankara’da Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere 100 kişilik kadro ve 5 ayrı grupta İş Müfettiş yardımcısı alımı yapılacak.

 İşin Yürütümü yönünde yapılacak alımlarda;

Hukuk, Siyasal Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İdari Bilimler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Bunlara Denkliği Onaylanmış Yerli ve Yabancı Yüksek Okullardan Birini Bitirmek şartıyla 70 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

İş Sağlığı ve Güvenliği yönünde yapılacak alımlarda;

  • Makine Yüksek Mühendisi ya da Mühendis şartıyla 10 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.
  • Maden Yüksek Mühendisi ya da Mühendisi olmak şartıyla 10 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.
  • İnşaat Yüksek Mühendisi ya da Mühendisi olmak şartıyla 5 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.
  • Elektrik, Elektronik Yüksek Mühendisi ya da Mühendisi olmak şartıyla 5 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.
    veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ya da yurt dışı öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Başvuru şartları

Gerçekleştirilecek olan alımlarda adaylarda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartlar aranmaktadır. Bunun yanı sıra KPSS ve eğitim şartları da aranmaktadır. Adaylarda 2021 ya da 2022 yılı KPSS İş Yürütümü Yönünden Alımlarda P42 ya da P48, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden Alımlarda da P1 puan türünden en az 85 puan almaları gerekmektedir. 

Yönetmelik hükümlerine göre, İş Müfettişi Yardımcılığı Giriş Sınavına en fazla iki defa girilebileceğinden dolayı daha önce İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına en fazla bir kez girmiş olmak gerekmektedir. Başvuru tarihleri 15 Şubat ve 2 Mart 2023 tarihleri olarak açıklandı. Başvurular e-Devlet Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilecektir.

ÇSGB MEMUR ALIMI DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ