Valilikten konut kiraları hakkında uyarı! Yüzde 25 sınırına dikkat

Valilikten konut kiraları hakkında uyarı! Yüzde 25 sınırına dikkat
Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremin ardından konut kiralarında orantısız bir şekilde zam yapmak isteyen ev sahipleri için uyarı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Düzce Valiliği tarafından yeni bir açıklama geldi. Bu açıklama ile birikte evlerinde depremden kaynaklı olarak hasar meydana gelen vatandaşların ev arayışlarını fırsat bilen ev sahiplerine uyarı yapıldı. 23 Kasım tarihinde gerçekleşen deprem çevre illerden dahi oldukça şiddetli bir şekilde hissedilmişti. Bunun ardından da bazı evlerde meydana gelen hasarlar evde yaşanmaz bir hale gelinmesine neden olmuştu. Durum bu şekilde olunca da tahliyesi gerçekleşen evlerdeki vatandaşlar yeni ev arayışına girmişti. 

VALİLİKTEN YÜKSEK KİRA UYARISI GELDİ 

Düzce Valiliği tarafından yapılan bu uyarı sonucunda vatandaşların sonuç olarak yaşandığı dönemden itibaren tahliyesi gerçekleşen evlerde herhngi bir can ve mal kaybının bulunmadığı belirtildi. Valilik tarafından, “İlimizde yaşanan deprem nedeniyle hepinize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem sonrası bizi en çok sevindiren haber deprem nedenli herhangi bir can kaybı yaşanmaması ve bütün vatandaşlarımızın sağ salim evlerinden tahliye olabilmesi idi. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz, vatandaşlarımızın barınma, gıda, acil sağlık, psikososyal destek ve buna benzer tüm ihtiyaçları için seferber olmuş, depremin yaralarının sarılması için kamu kurumları ve STK’larımız tüm imkanları ile ilimize yardıma gelmişlerdir” şeklinde yapılan açıklama ile birlikte yapılan sağlanan yardımların yanı sıra ev sahiplerinin de kiralar konusunda daha duyarlı olması gerektiği ifade edildi. 

YÜZDE YİRMİ BEŞ SINIRINA DİKKAT! 

Depremin ardından ağır hasar gören ve artık yaşanılmaz konumda olan evlerden ayrılmak durumunda kalan vatandaşların bu durumundan ev sahiplerinin faydalanmaması gerektiğini belirtti. Açıklamanın devamında "Tüm bunların yanı sıra deprem sonrası kiralık mesken ve iş yerleri sahiplerinin hem mevcut kiracılardan hem de yeni ev kiralamak isteyen vatandaşlarımızdan yüksek meblağlarda kiralar istenildiği şikâyetleri ilgili birimlere ulaşmaktadır. Hepimizin bildiği üzere Borçlar Kanunu’nun Geçici 1. Maddesine istinaden Yıllık Kira Artışları bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşini geçmemek koşulu ile yapılabilir hükmü bulunmaktadır. Düzceliler olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizde, birbirimize destek olmak önem arz etmektedir” şeklinde ifadelerine de yer veren Düzce Valiliği son olarak da bu zor günlerde birbirimize destek olmanın son derece önemli olduğu konusuna değinildi.