Önce Ankara'da sonra İstanbul'da olacak! Herkes önlemini alsın: Kuvvetli olacak

Önce Ankara'da sonra İstanbul'da olacak! Herkes önlemini alsın: Kuvvetli olacak
Türkiye, yağışlı havaların etkisi altına girmeye hazırlanıyor. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağışlar görülecek.

Özellikle mega kent İstanbul'un yanı sıra başkent Ankara başta olmak üzere, bölgedeki diğer şehirler de yağışlardan nasibini alacak. Türkiye'nin şimdiden bu yağışlara karşı hazırlıklı olması gerekiyor.

Afrika çöl tozlarının etkisinden kurtulan Türkiye, şimdi de yağışlı havalara merhaba diyecek. Özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgeler, yağışlı bir döneme giriş yapıyor. Yağışların çok güçlü olmayan aralıklarla gelmesi bekleniyor.

Hava City adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da bu durum teyit edildi. Radar görüntülerine dayanarak yapılan paylaşımda, "Önümüzdeki 4-5 gün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelere çok güçlü olmayan aralıklı yağışlar geliyor. Mayıs ayı ise daha tatminkar yağışlarla gelecektir." ifadelerine yer verildi.

Yağışlı havalara geçiş yapacak olan Türkiye, vatandaşlarını bu duruma karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle sel ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmak önem taşıyor.