İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamaya ilişkin bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamaya ilişkin bombayı bırakan kişi gözaltına alındı
Türkiye'de dün (13 Kasım) İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında 6 vatandaşımız hayatını kaybederken 81 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamaya ilişkin bombayı bırakan kişi gözaltına alındı - Türkiye'de dün (13 Kasım) İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı sonrasında 6 vatandaşımız hayatını kaybederken 81 kişinin de yaralandığı açıklandı. Sabah erken saatlerde ekran karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz." dedi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün saat 16:20'de şiddeti patlama yaşandı. Patlama sonrası polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltırken, Taksim Camii'de kapatıldı.

6 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 81 YARALI VAR

İstiklal Caddesi'nde ki patlamada 6 kişi hayatını kaybederken; patlamaya ilişkin son bilgileri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bakan Koca, "İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39'u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5'i halen yoğun bakımdadır, 2'sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bombalı saldırı sonrası çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi. Soylu, "İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı, hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı." dedi.

Kamu Gündemi'ni Twitter'dan takip etmek için buraya tıklayın.