İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine müjde! Öğrencilere 1.650 TL yardım parası veriliyor: e-Devletten başvurmak yeterli

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine müjde! Öğrencilere 1.650 TL yardım parası veriliyor: e-Devletten başvurmak yeterli
Günümüzde, ekonomik zorluklar nedeniyle dar gelirli aileler için hayatın zorlu bir mücadele haline geldiği belirtildi ve yardım parası ödemelerinin oldukça dikkat çektiği paylaşıldı.

Günümüzde, ekonomik zorluklar nedeniyle dar gelirli aileler için hayatın zorlu bir mücadele haline geldiği belirtilerek özellikle çocukların eğitim masrafları, ailelerin en büyük endişelerinden biri haline gelmiş durumda olduğu bildirildi. Bu noktada devletin verdiği destekler devreye giriyor ve öğrenciler için destek verildiği bildirildi.

YARDIM PARASI VERİLİYOR

Özellikle yeni eğitim öğretim yılına yaklaşırken, Sosyal Destek Programı (SED) kapsamında kırtasiye yardımları yapılacağı ifade edildi ve destek hakkındaki ayrıntılar da paylaşıldı.

Çocuklarını okula gönderen aileler, Sosyal Destek Programı (SED) çerçevesinde verilen kırtasiye yardımından yararlanabilecekleri belirtildi ve bu yardım için bazı şartlara haiz olunması gerektiği ifade edildi.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde başvuru yapacak vatandaşların, belirli şartları yerine getirmesi gerektiği belirtilerek hanede yaşayan kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte biri kadar olması gerektiği ifade edildi. Bu şartı sağlayan vatandaşlar, 1300 TL'lik SED kırtasiye yardımından faydalanabileceği da paylaşıldı.

BAŞVURU DETAYLARI 

Söz konusu destek için başvuru adımları ise şöyle belirtildi:

E-devlet platformuna buradan giriş yapın.

Başvuru formunu dikkatlice doldurun. Gerekli bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girin.

Başvurunuzu onaylayarak gönderin.

TEK ÇOCUKLU AİLELER İÇİN 1.650 TL 

Aile Destek Programı çerçevesinde, hane içindeki çocuk sayısına göre düzenli ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler, çocuk sayısına bağlı olarak 350-650 TL arasında değişmektedir. Başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirerek hanenizdeki çocuk sayısına uygun destek alabilirsiniz. Tek çocuklu aileler için bu destek miktarı 1650 TL'ye kadar çıkabilir.