Başbakan yardımcısı açıklama yaptı! Merkez Bankası faiz kararını olumlu olarak baktı!

Başbakan yardımcısı açıklama yaptı! Merkez Bankası faiz kararını olumlu olarak baktı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kamuda tasarruf önlemlerinin alındığını belirtti. Bununla beraber açıklamalarında ihracatın geçtiğimiz seneye göre büyüdüğüne işaret eden Cevdet Yılmaz MB’nin faiz kararı hakkında da konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı. Katıldığı Şura’da bazı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Türkiye ekonomisinin deprem felaketine rağmen büyümeyi başardığına dikkat çekti. Bununla beraber ihracat verilerini açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Merkez Bankasının açıkladığı faiz kararlarına da olumlu olarak nitelediğini belirtti. İşte konu ile ilgili tüm açıklamalar…

Yaşanan depreme rağmen ekonomi büyüyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda bazı açıklamalarda bulunarak konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarında Türkiye ihracat rakamlarında temmuz ayında geçen yıla oranla önemli bir artışa imza attı. Otomobil satışları, bu yılın temmuz ayında 2022 Temmuz'una göre yüzde 109,4 yükselme kaydetti. Cümleleri ile ihracat verilerini paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Türkiye ekonomisindeki büyümeye dikkat çekti.

Bununla beraber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz merkez bankası faiz kararına da olumlu niteliklerde bulundu. Konuşmasında 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketine rağmen bu yıl Türkiye ekonomisinin büyümesine dikkat çekti. İhracat yol haritaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz daha fazla uzak ülkelere odaklanılması ve Pazar çeşitliliğinin arttırılmasını hedeflendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamaları

"Deprem felaketine rağmen Türkiye ekonomisi 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4 büyümeyi başarmıştır. Toplam istihdam 2023 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 265 bin kişi artarak 31,7 milyon kişiye ulaşmıştır.

İhracatımız 2023 yılı temmuz ayında 2022 yılı temmuz ayına göre yüzde 8,4 artışla 20,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylelikle tarihin en yüksek temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmıştır.

İhracatın menzilini artırmayı ve daha fazla uzak ülkelere odaklanılmasını pazar çeşitliliği bağlamında önemli görüyoruz.