1 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? Bu ay hangi şehirlere ödenek yatacak?

1 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? Bu ay hangi şehirlere ödenek yatacak?
Sosyal yardımlar kapsamında birçok vatandaşa aylıklar bağlanıyor. Hükümet kanadından yapılan bu sosyal desteklerde evde bakım paraları her ay en merak edilen konular arasında yer alıyor. 1 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? Bu ay hangi şehirlere ödenek yatacak?

1 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller belli oldu mu? Bu ay hangi şehirlere ödenek yatacak? Sosyal yardımlar kapsamında birçok vatandaşa aylıklar bağlanıyor. Hükümet kanadından yapılan bu sosyal desteklerde evde bakım paraları her ay en merak edilen konular arasında yer alıyor. Her ay ayın 1'i ila 20'si arasında hesaplara aktarılan evde bakım parası farklı şehirlere ödenek gönderilerek yapılmaktadır. Evde bakım parası alabilmek için kişilerin birçok koşulu sağlaması gerekiyor. 

En büyük koşullar arasında ise temel ihtiyaçlarını karşılamayacak kişilerin bunu kanıtlayacak belgeleri olması gerekmektedir. Ülke genelinde bu şartı sağlayacak binlerce kişi yer alırken evde bakım maaşlarının da yatıp yatmadığı merak edilmeye başlandı. Buna göre ise 1 Ekim 2022 evde bakım parası yatan iller hangileri? İşte detaylar ve daha fazlası haberimizin devamında yer alıyor.

1 EKİM EVDE BAKIM PARASI YATTI MI?

Ekim ayında evde bakım paraları ile ilgili henüz sıcak bir gelişme yaşanmıyor. Buna göre ise evde bakım paraları yatar yatmaz haberdar olmak için Kamu Gündemi mobil uygulamasını ücretsiz olarak telefonunuza kurabilirsiniz. Evde bakım aylıkları kişilerin hesaplarına aktarılmaktadır. Her ay farklı şehirlere ödenek gönderilerek o illerde ikamet eden ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılmaktadır. 

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Ülke genelinde il il yatırılan evde bakım paraları ayın 15'inden sonra hesaplara aktarılıyor. İlk gelen bilgiler doğrultusunda ayın ilk haftası ve ikinci haftası arasında yatan bu ödenekler Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam ile birlikte düzenlemeye girdi. Yapılan düzenlemede ise; 

Evde Bakım Yardımı'nın 2022 yılı Temmuz-Aralık dönemi için 2 bin 354 TL'den 3 bin 336 TL'ye çıkarıldığını yetkililer tarafından açıklandı.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Türkiye'de evde bakım aylığının bağlanabilmesi adına birçok koşulun uygun olması ve yerine getirilmesi gerekmektedir. Vatandaşların aile yardım aylıklarını alabilmesi adına 4 kişilik bir ailenin toplam geliri 6818 TL'den yüksek olmamalıdır. Bir kişinin dikkate alınması gereken geliri ise 1706 TL'dir. 

Evde bakım aylıkları; yaşlıların bakıma muhtaç olduğunu kanıtlayabilecek belgeleri bulundurması halinde devlet tarafından ödenen bir aylıktır. Vatandaşların evde bakım aylığı alabilmeleri adına sağlık kurulu raporunda ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödemesi yapılamıyor.

Evde bakım aylıkları ile ilgili sıcak gelişmelerden haberdar olmak için Kamu Gündemi Instagram hesabını takip edebilirsiniz. TIKLA TAKİP ET