Yüksek fiyatlar için duyuruldu! Yeni düzenleme yapılacak: Herkes rahatlayacak

Yüksek fiyatlar için duyuruldu! Yeni düzenleme yapılacak: Herkes rahatlayacak
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüksek enflasyon ve artan fahiş fiyatlar konusunda kararlı bir mücadele stratejisi izlediklerini paylaştı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüksek enflasyon ve artan fahiş fiyatlar konusunda kararlı bir mücadele stratejisi izlediklerini vurgulayarak, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak metinde para cezalarının önemli ölçüde artırılması ve işyerlerinin kapatılması gibi ağır cezaların bulunduğunu belirtti. Taslak metindeki ceza üst limitinin 2 milyon liradan 11 milyon liraya yükseltileceği ve iş yeri kapatma cezasının da getirileceği ifade ediliyor.

Yüksek enflasyon ve artan fahiş fiyatlar konusundaki tartışmalar devam ederken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatlarla mücadelede kararlı bir duruş sergilediklerini belirtti. Denetim ekiplerinin sürekli olarak sahada olduğunu vurgulayan Bolat, "Fırsatçılara izin vermeyeceğiz." dedi.

Bolat, önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerle devam edileceğini bildirdi. Anayasa Mahkemesi'nin Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile ilgili yasa hükmünü geçen yıl iptal ettiğini hatırlatan Bolat, kararın 1 Mayıs'ta resmen yürürlüğe girecek olması nedeniyle yeni düzenlemelere kesin gözüyle bakıldığını ifade etti.

İŞTE MASADAKİ FORMÜLLER

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlarla mücadele yasası için çalışmalara bir süre önce başladı. Bu çalışmalar kapsamında hazırlanan taslak metin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

Taslak metinde, para cezalarının ciddi oranda artırılması bekleniyor. Ayrıca, işyerinin kapatılması dahil birçok ağır ceza öngörülüyor. Bakanlığın taslak metninde, 350 bin lira olan cezaların 10 kat artırılması öngörülüyor.

Cezaların alt ve üst limitleri yeniden belirlenecek. Kulis bilgilerine göre, cezaların üst sınırı 2 milyon liradan 11 milyon liraya yükseltilecek. Ayrıca, 10 günlük iş yeri kapatma cezası da teklifte yer alacak.