İkinci dalga Türkiyeye geldi, resmen tarih verildi! Ankara İstanbul ve İzmir dikkat: 65 yaş ve üstüne dışarı çıkma yasağı

İkinci dalga Türkiyeye geldi, resmen tarih verildi! Ankara İstanbul ve İzmir dikkat: 65 yaş ve üstüne dışarı çıkma yasağı
Türkiye ve Avrupa'nın güneyini etkisine alan Kerberos sıcak hava dalgasının ardından yeni bir dalga daha Türkiye'ye geldiği belirtilerek Türkiye'yi kasıp kavuran sıcaklıklar olacağı bildirildi. Bu doğrultuda 65 yaş ve üstü vatandaşların güneşli saatlerde dışarı çıkmaması gerektiği bildirildi.

Dünyaca tanınan İtalyan meterolog ve iklim uzmanı Giulio Betti kötü haberi duyururken Türkiye ve Güney Avrupa'yı etkisi altına alan ve birçok kişiyi direkt etkileyen Kerberos sıcak hava dalgasının etkisinden daha çıkmadan yeni bir sıcak hava dalgasının daha geldiği bildirildi.'Eyyam-ı Bahur' olarak nitelendirilen aşırı sıcakların ardından bu kez de Arap Yarımadası'ndan gelen sıcaklar yurtta etkisini göstereceği ifade edilerek 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 11:00 ile 18:00 arasında dışarı çıkmaması gerektiği bildirildi.

ÇOK FENA OLACAK

Yunan mitolojisindeki 'ruhları cehennem ırmağından geçiren kayıkçı'dan ismini alan Karon Sıcak Hava Dalgası yine Avrupa ve Türkiye'yi kasıp kavuracağı paylaşıldı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2 Ağustos'tan itibaren Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgası, Türkiye'yi tekrar yüksek sıcaklıklarla tanıştıracağı paylaşıldı. 19 Temmuz ile 23 Temmuz tarihleri arasında İtalya, Yunanistan ve Türkiye ile Balkanlar'da etkisini gösteren sıcaklıklara bir yenisinin daha ekleneceği bildirildi ve herkese uyarı yapıldı. "Eyyam-ı bahur sıcakları" olarak adlandırılan bu hava dalgası, başta İstanbul gibi sahil şeridinde yer alan şehirlerde etkisini çok fazla göstereceği vurgulandı.

SOKAĞA ÇIKILMAYACAK 

Karon sıcak hava dalgasının merkez üssünün İtalya’ya bağlı Sardinya adası olduğu belirtilerek Sardinya’da hava sıcaklığı 48 dereceleri gördüğü sıcaklık değeri Avrupa’da modern tarihte ölçülen en yüksek sıcaklık rekorunu neredeyse yakaladığı aktarıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, halkın bu dönemde aşırı sıcak hava nedeniyle gerekli önlemleri almalarını ve güneşin en dik olduğu saatlerde dışarıda uzun süre kalı9nmaması gerektiğini bildirdi ve Eyyam-ı bahur günleri, özellikle kalp ve göğüs hastalığı olanların 11:00 ile 18:00 arasında dışarı çıkmaması gerektiği paylaşıldı.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Saat 11:00 ile 18:00 arasında dışarı çıkılmamalı, güneşten korunulmalıdır.

Mevsimine uygun açık renkli, bol, hafif kıyafetler giyilmelidir.

Normalden daha fazla su tüketilmelidir.

Kafeinli, asitli ve şekerli ürünler vücutta sıvı kaybına neden olabileceği için tüketilmemelidir.

Cilt tipini ve ten rengini uygun yüksek faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.