AK Parti'li Işık'a İYİ Parti'li Örs'e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle ceza verildi!

AK Parti'li Işık'a İYİ Parti'li Örs'e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle ceza verildi!
2023 Yılı Bütçe Kanunu Toplantısı dün itibariyle başlamıştı. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis'te bazı Milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Fiziksel şiddetin de yaşandığı olaylar sonrasında 3 Milletvekiline disiplin cezası verildi.

AK Parti'li Işık'a İYİ Parti'li Örs'e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle ceza verildi!: Meclis'te 2023 Yılı Bütçe Kanunu görüşmeleri sırasında olaylar yaşandı. Yaşanan bu olaylarda Milletvekilleri arasında arbede gerçekleşti. Bu olay sonucunda bazı Milletvekillerine ceza verildi. Bu kapsamda 2 milletvekiline kınama, 1 milletvekiline ise Meclis'ten geçici çıkarma cezası verildi. 

Bütçe görüşmeleri dün itibariyle başlamıştı. Dün ve bugün Meclis'te sesler yükseldi. Bugün ise İYİ Parti ile AK Partili Milletvekilleri arasında arbede yaşandı. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Partili Hüseyin Örs'e fiziksel şiddet uyguladı. Bu olay sonrasında İYİ Parti Milletvekili Örs rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. İYİ Partili Örs tedbir amaçlı yoğun bakıma sevk edildi.

Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan bu olaylar sonucunda iç tüzük gereğince bazı Milletvekillerine disiplin cezaları uygulandı. Verilen cezalar kapsamında AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'a İyi Partili Hüseyin Örs'e fiziksel şiddet uyguladığı için Meclis'te gerçekleştirilen görüşmelerin ikisine katılmama cezası verildi. 

Olaylara katılan diğer Milletvekilleri ise İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ise Meclis'te yapılmaması gereken davranışlar ve söylenmemesi gereken sözler nedeniyle kınama cezası verildi.