Abu Dabi merkezli o şirket BİM'den hisse aldı!

Abu Dabi merkezli o şirket BİM'den hisse aldı!
Türkiye borsasına bu aylarda giriş yapan Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketi, S&P Turkey Shariah Liquid adlı oluşturulan fonun ağırlıklı şekilde BİM hisse senedi aldığı görüldü.

Türkiye borsasına bu aylarda giriş yapan Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketi, S&P Turkey Shariah Liquid adlı oluşturulan fonun ağırlıklı şekilde BİM hisse senedi aldığı görüldü. 8 Ağustos tarihinde oluşturulan S&P Turkey Shariah Liquid fonunun genel portföyünün yüzde 35'lik kısmının BİM hisselerinden oluştuğu görüldü. Abu Dabi merkezli Chimera şirketi yatırımlarının büyük kısımlarını bu alanda gerçekleştirirken portföyü yüzde 7 ile Bera Holding, yüzde 7 gübre fabrikaları, yüzde 6 Nuh çimento gibi senetlere yatırım yapıldı. Şirket tarafından yapılan yatırımlar fazlasıyla dikkat çekmiş durumda. İşte oluşturulan fon tarafından alınan hisse senetlerinin görüntüsü:

BİM Ne Zaman Kim Tarafından Kuruldu?

Birleşik Mağazalar A.Ş. yani BİM olarak bilinen market zinciri, Türkiye merkezli olarak kurulmuştur. Şirketin Ceo'su ve kurucu ortağı olan Mustafa Latif Topbaş'ın yanında Cüneyt Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mehmet Fatih Saraç isimleri bulunuyor. 

BİM Marketlerinin Yurt Dışındaki Mağazaları

Türkiye'de en bilinen 5 zincir market arasına girmeyi başaran BİM, yaptığı indirimlerle birlikte vatandaşların her zaman en sevdiği marketlerden biri haline gelmiştir. Zincir Market İstanbul borsasına 2005 yılında BIMAS kodu ile kote oldu. Mayıs 2021 itibariyle hisselerinin yüzde 71,4'ü halka açık şekilde işlem görmeye devam ediyor. Zincir market firması yurt dışındaki faaliyetlerine 2009 senesinde Fas'ın Kazablanka şehrinde başladı. Şirketin 2019 senesinde geldiği nokta ise Fas'ta 497, Mısır'da 320 mağazaya ulaştı. 

Zincir market firması 2012 senesinde Avea alt yapısı üzerinden BİMCell ile GSM sektörüne girerek hizmet vermeye başladı. GSM operatöründe de 2012'nin sonunda 440 bin kullanıcıya ulaşan şirket, 2014 yılında ise 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Türkiye gıda perakende pazarındaki en iyi pozisyona sahip şirketlerden biri olan BİM, günümüzde de oldukça etkili market zincirlerinden bir tanesi.

BİM'den Sitemize Konuyla İlgili Yapılan Açıklama

Açıklama

Sitenizde yayınlanan, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Chimera isimli şirketin kurduğu S&P Turkey Shariah Liquid fonunun, BİM hisselerinin yüzde 35’lik bölümünü satın aldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilindiği üzere, şirketimiz hisselerinin %71’lik kısmı halka açık olup Borsa Istanbul’da işlem görmekte ve herkes tarafından alım-satımı gerçekleştirilebilmektedir. Haberde adı geçen Fon’un Borsa İstanbul aracılığıyla Türkiye’deki muhtelif halka açık şirketlerden bir hisse portföyü oluşturmuş olduğu ve bu portföyünün (BİM sermayesinin değil) yüzde 35'lik kısmının BİM hisselerinden oluştuğu anlaşılmaktadır.

Haberinizde değeri 54,6 milyon USD olarak belirtilen hisse alım işlemi eğer gerçekleşmiş ise, bu hisseler BİM’in toplam piyasa değerinin yaklaşık %1,5’ine tekabül edecektir.

Kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberin düzeltilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla

BİM A.Ş.