Çok şiddetli yağış ve toz olacak! İşi olmayanlar dışarı çıkmasın

Çok şiddetli yağış ve toz olacak! İşi olmayanlar dışarı çıkmasın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için kuvvetli yağış uyarısında bulunuyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabilir. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli olmaları önem arz ediyor.

Toz Taşınımı Uyarısı

Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı bekleniyor. Bu durumda görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar meydana gelebilir. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor.

Kar Erimesi Uyarısı

Van ve Hakkari illerinin yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün üzerine gerçekleşen yağışlar ile Perşembe günü beklenen yeni yağışlar sebebiyle kar erimesine bağlı olumsuzluklar ve heyelan tehlikesi ortaya çıkabilir. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak zamanla kuzey kesimlerin çok bulutlu, akşam saatlerinde ise Çanakkale’nin doğusu ile Balıkesir çevrelerinde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

İl İl Uyarılar

Ülke genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara’nın batısı ve güneyinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Özellikle Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı görülebilir.