Süre yaklaşıyor! İptal edilen KPSS sınavı bu Pazar günü saat kaçta yapılacak? Sınav süresi ne kadar

Süre yaklaşıyor! İptal edilen KPSS sınavı bu Pazar günü saat kaçta yapılacak? Sınav süresi ne kadar
Geçtiğimiz aylarda yapılan KPSS sınavının ardından ortaya atılan sınav sorularının çalınması iddiasının ardından soruşturma başlatılarak KPSS sınavı iptal edilmişti. Uzun süredir beklenen KPSS sınavı bu Pazar yeniden yapılacak

31 Temmuz tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavının ardından bir yayınevi ile soruların aynı olduğu iddia edilmişti. Soru kitapçıkları ile yayınevinin sorularının aynı olduğunun yapılan soruşturma sonucunda tespit edilmesinin hemen ardından ÖSYM başkanı görevden alınarak KPSS sınavı iptal edildi. 

Süreç bu şekilde işlerken 4 Ağustos tarihinde KPSS sınavının yeniden yapılması konusunda karar alındı. Alınan bu karar ile birlikte yeniden yapılacak olan KPSS sınavının 18 Eylül 2022 Pazar günü yapılacağı öğrenildi. Sınav giriş belgelerinin erişime açılması ve sınav tarihinin belirlenmesi ile birlikte sınava giren adayların yeni bir ücret ödemeden yeniden sınava girebilecekleri öğrenildi. 

KPSS SINAVI NE ZAMAN? 

Yeniden düzenlenecek olan KPSS Lisans (Genel Yetenek - Genel Kültür) sınavının bu Pazar yani 18 Eylül 2022 saat 10:15'te yapılacağı öğrenildi. Adayların en ge. 10.00'dan önce sınavın yapılacağı binana ve sınıfa girmesi gerektiği aksi halde sınava alınmayacakları konusunda yeniden uyarı yapıldı. Adaylar için de oldukça zorlu bir şekilde geçeceği konuşulan bu sınavda, önceki sınavda yaşanan olayların ardından güven sarsıntısı ve adayların aynı sınavı tekrar etmesi konusunda endişeler ortaya çıkmaya başladı. Bu nedenle de Pazar günü yapılacak olan sınavın ardından gelen yorumlar şimdiden merak konusu oldu. 

18 Eylül tarihinde yapılacak olan ikinci KPSS sınavı yani KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri)'nin de 14.15'te yapılacağı bilgisi verildi. 

KPSS GİRİŞ BELGESİNE NEREDEN ULAŞILIR? 

Sınava girmek isteyen adaylar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de giriş belgelerine nereden ulaşılabileceği oldu. ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile birlikte sınav giriş belgelerine ulaşmak isteyen kişilerin osym'nin kendi internet sitesine giriş yaparak giriş bilgileri ile yapabileceği öğrenildi. 

KPSS GİRİŞ BELGESİ 

Sınavın bitimi ile birlikte sınav ile ilgili tüm gelişmeleri kamugundemi.com olarak sizlere aktaracağız..