Sömestr tatil için alınan karar! Öğrenciler bu duruma çok üzülecek

Sömestr tatil için alınan karar! Öğrenciler bu duruma çok üzülecek
Sömestr tatili için yeni bir karar daha alındı. Öğrenciler bu haberi duyunca üzüntülerini gizleyemeyecekler. Yeni haber ne? İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Çocukları ile tatil keyfi yaşamak isteyen öğrencileri üzen haber yayınlandı. Öyle bir zam geldi ki öğrenciler ne yapacağını şaşırdı. İşte tüm detaylar… 

Okulların tatil olmasından sonra yeni karar 

Yarıyıl tatilinde çocukları ile beraber gezmek isteyen veliler için kötü bir haber gibi oldu. Çocuklar bu haber karşısında resmen kahrolacak. 2022-2023 eğitim öğretim senesi için 23 Ocak 2023 pazartesi gününden 3 Şubat 2023 Cuma gününe kadar okullar yarıyıl tatiline girecektir. Yarıyıl tatiline sayılı günler kalasıya otobüs bilet fiyatları büyük bir oranda artış gösterdi. Yapılan veriler kapsamında 20 Ocak Cuma ve 23 Ocak pazartesi arasında 4 günlük zaman içerisinde otobüs biletleri satışları %85, otobüs aramaları ise %55 oranında artış gösterdi. Artan zamların bilet fiyatlarına yansıması hakkında da Zafer Sağlam konu hakkında açıklamalar yaparak artan zamları değerlendirdi. 

Biletlere talep artınca fiyatlar artış gösterdi 

En uygun otobüs iş geliştirme müdürü olan Zafer Sağlam otobüs biletinin taleplerinin artması ile ilgili olarak bilet fiyatlarına büyük oranda zam geldiğini açıklayarak şu ifadelere yer verdi. “Bir önceki haftaya göre %85 oranında artış gösterilirken otobüs biletlerinin satışları ise %68 oranında tek kişilik sepet içerisinde yer almaya başladı. Bu dönem içinde özellikle öğretmenlerin bu tatil fırsatlarından faydalanmak için gezme adına bilet alacaklarını tahmin ediyoruz. Seyahat edilmekte olan illere bakıldığı zaman ise hareketlilik büyük şehirlere daha çok artık gösterdi.” İfadelerini kullanarak taleplerin artışlarının zam oranları yapılmasına yansıdığını açıkladı. 

Artan zamlardan sonra veliler ve öğrenciler tarafından büyük bir kısmı konu ile ilgili sitemlerini dile getirmen bazıları da beklenen artış bu şekilde olacaktı zaten diyerek bilet fiyatlarına olan artışı değerlendirdi. Artış olan günler 20 Ocak 2023 tarihinde başlayacak 23 Ocak 2023 pazartesi tarihinde sona erecek.