Bakan Özer: "Öğretmenlerin mesleki gelişimi için bütçeyi sonuna kadar kullanın"

Bakan Özer: "Öğretmenlerin mesleki gelişimi için bütçeyi sonuna kadar kullanın"
Bakan Özer'den öğretmenlerin kendilerini geliştirebilmesi ve her türlü eğitimi alabilmesi için tahsis edilen bütçeyi sonuna kadar kullanılabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mersin'de eğitim başlığı altında düzenlenen koordinasyon toplantısına uzaktan online olarak katılım sağladı. Bakan Özer katıldığı bu toplantıda öğretmenlere ve öğrencilere önemli mesajlar verdi. 

Yaptığı açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim senesinde tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Bakan Özer, okulların açılışı öncesinde tüm hazırlık ve çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Son yirmi yıl içerisinde kitapların ücretsiz olarak verilmesinin bu sene de devam edeceğini belirten Bakan Özer,  "Yaklaşık 136 milyon yardımcı kaynağı Türkiye'nin her noktasındaki öğrencilerimize ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize çok sağlıklı bir ortamda hizmet sunabilmek için okullarımızın olmazsa olmazı olan temizlik elemanlarıyla ilgili gerekli istihdamı sağlama noktasında Türkiye'deki tüm okullarımıza ilk kez 5 Eylül itibarıyla 60 bin elemanının görevlendirilmesini sağlamış olduk. İnşallah, önümüzdeki aylarda bu sayıyı artıracağız." ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına gönderilecek bütçelerin artık iller üzerinden değil, direkt gönderileceğini belirtti. Bakan Özer yaptığı açıklamada okulların ihtiyacı olan temizlik, kırtasiye, küçük onarımlar ve okulun donatım, öğretim materyali gibi ürünler için eğitim öğretime hazırlık bütçelerini göndermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

2022-2023 eğitim yılının başlamasıyla birlikte tüm okullara toplamda 3,1 milyar liralık bütçe gönderildiğini belirten Bakan Özer, "Bugün itibarıyla okullarımız bu 3,1 milyarlık bütçenin sadece 1 milyarını kullanabildiler. Yani 2,1 milyarlık bütçe hala okulların kullanıma hazır beklemektedir. Demek ki Milli Eğitim Bakanlığı, son 20 yılda bu kadar eğitim yatırımı yaparken okulların ihtiyacını karşılamaktan da aciz olmadığını bu bağlamda göstermiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, merkezi planlamanın dışına çıkarak okul temelli mesleki gelişim programına geçiş yapıldığını belirtti. Bakan Özer, "Okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin istemiş olduğu her türlü eğitimin alınması için bütçe göndereceğiz. Öğretmenlerin istediği mesleki gelişim, kişisel gelişim, liderlik eğitimleri, yabancı dil eğitimleri, hitabet yeteneklerinin gelişmesiyle ilgili her türlü eğitimi alabilmeleriyle ilgili tahsis etmiş olduğumuz bütçeyi sonuna kadar kullanın. Siz ne kadar güçlü olursanız bizim eğitim sistemimiz o kadar güçlü olur." ifadelerini kullanarak öğretmenlerin kendini geliştirebilmesi için bütçeyi sonuna kadar kullanılabileceğini belirtti.