2023 YKS hangi tarihte yapılacak? Sınava kaç gün kaldı? YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2023 YKS hangi tarihte yapılacak? Sınava kaç gün kaldı? YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı?
Her yıl milyonlarca kişinin girmiş olduğu YKS sınavına ilişkin duyurular yayınlanmaya devam ediyor. 2023 yılı için yapılacak olan AYT-TYT-YDT sınavları için tarih belli oldu mu merak ediliyor. Peki sınav tarihi ne zaman?

Milyonlarca öğrencinin her yıl girmiş olduğu YKS sınavı öğrencilerin istedikleri üniversite ve bölüme ulaşmasını sağlıyor. Aldıkları puanlarla yerleşen milyonlarca öğrenci hayallerine kavuşuyor. Bu yıl için ise tarih oldukça merak ediliyor. Yaşanılan deprem felaketi sonrasında YKS sınavındaki değişiklikler de merak ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar sizlerle...

YKS 2023 için tarih açıklandı mı?

Her yıl milyonlarca öğrencinin üniversite hayallerine kavuşmasını sağlayan YKS sınavı bu yıl ne zaman yapılacak merak ediliyor. 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ilde ağır yıkımlara sebep olan Kahramanmaraş depremi nedeni ile 2023 yılı YKS sınavında değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerle özellikle deprem bölgesinde bulunan öğrencilerin bu sınav yarışından geri kalamaması hedeflendi. Bu nedenle YKS 2023 için 12. sınıfın 2. döneminde yer alan konulardan öğrenciler sorumlu tutulmayacak.

Maraton son gaz devam ederken tüm öğrenciler meraklı gözlerle başvuruları tamamlanan sınavın ne zaman yapılacağını merak etmeye devam ediyor. Geç başvuru tarihi de 3 Nisan 2023 de tamamlanarak bu yıl için başvuru süreci bitmiş oldu. Başvuru yapamayan öğrenciler maalesef sınava girmekten mahrum olacak. YKS 2023 yılı için ise sınav takvimi resmen belli oldu.

YKS 2023 sınav tarihleri

YKS sınav takvimi resmi olarak duyuruldu. Başvuru süreçlerini tamamlayan öğrenciler bu sınava girmeye hak kazanmış oluyor. 2023 yılı YKS sınavı 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak. Bu aralıklarda yapılacak olan YKS sınavının oturumlarından olan TYT, AYT ve YDT sınavları için ise açıklanmış olan tarih şu şekildedir;

  • 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı yapılacaktır.
  • 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavı yapılacaktır.
  • 18 Haziran öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı yapılacaktır.