EYT'lilerin ilk maaşları ne zaman ödenecek? Nisan ayında ödeme yapılacak mı? Açıklama geldi!

EYT’li vatandaşların heyecanla beklediği sorunun cevabı sonunda geldi. EYT’li vatandaşların ilk maaşlarının ne zaman yatacağı belli oldu. Konu ile ilgili detaylar işte sizlerle...

EYT başvurularının başlamasından sonra milyonlarca vatandaş başvur işlemlerini tamamladı. Başvurularını tamamlayan EYT’liler ise şimdiler de merak ettiği tek konu ilk maaşlarını alacakları tarih oldu.

EYT’liler maaşlarını ne zaman alacak?

 Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte dikkatler emekli maaşının ödeneceği tarihe çevrildi. EYT’li vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ve araştırılan EYT maaşları ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den merak edilen sorulara cevap geldi. Bakan Bilgin, “İlk maaşlar Nisan’da mı olacak?” sorusuna cevap verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ile ilgili düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından başvuruların yapılabileceğini, ve ilk maaşların da Nisan ayında ödeneceğini konusunda daha önce açıklama yapmıştı.

EYT maaşları nisan ayında yatacak mı?

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte gözler emekli maaşına çevrildi. EYT başvurusu yapan milyonlarca vatandaşın en çok merak ettiği konulardan birisi ilk maaşların nisan ayında yatıp yatmayacağı oldu. Bakan Bilgin, söz konusu konuyla ilgili sorular şu şekilde cevap verdi “Tabii, yasal süreç bu şekilde başlayacak. Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra ilk ayın başında maaşlar yapılan müracaatlara göre ödenecektir. Paniğe gerek yok” dedi. Bakan Bilgin merak edilen konu ile ilgili yanıt verdi. Bakan Bilgin’in konu ile ilgili yanıtı ise şu şekilde; EYT’den yararlanacak olan vatandaşlar Mart ayı sonuna kadar başvuru yapmaya devam edebilirler. EYT başvuru işlemlerini yapan tüm vatandaşlara ödeme yapılacak. EYT’liler nisan ayında da ilk emekli maaşlarını hesaplarına yatacaktır.

Gündem Haberleri