Vitamin ve mineral deposu kuru incirin faydaları nelerdir? Vücut direncini yükseltiyor!

Vitamin ve mineral deposu kuru incirin faydaları nelerdir? Vücut direncini yükseltiyor!
Zengin mineral ve vitamin kaynağı olan kuru incir, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alıyor. Vücut direncimizi arttıran kuru incirin yararları ve zararları nelerdir? Kuru incir hangi hastalıklara iyi gelir?

Şifa deposu olan kuru incir, antioksidan bakımından da oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendiren kuru incir, hastalıklara karşı da vücut direncimizi korumaktadır. Kuru incirin şeker oranı yüksek olduğundan dolayı diyabet hastalarının uzak durmaları gerekir. İşte kuru incirin faydaları…

Kuru incirin faydaları nelerdir?

Kuru incir, yaş incire göre daha fazla vitamin ve mineral içermektedir. Yaş incir kadar kuru incirin de faydaları oldukça fazladır. İçerisinde, potasyum, kalsiyum, demir, kompleks karbonhidrat ve antioksidan bakımından oldukça zendir. Kuru incir özellikle kabızlık tedavisinde etkili olabilir. Meyvelerin kurutulduğunda şeker oranı arttığından dolayı kuru incirin de şeker oranı ve kalorisi oldukça yüksektir. Bundan dolayı kuru inciri ölçülü bir şekilde tüketmemiz gerekir. Şekerin yüksek olması, kan şekerini de aniden yükseltebileceği için diyabet hastalarının uzak durması gerekir. Günlük 1 adet kuru incir ya da 2 adet taze incirin kalorisi 60 kaloridir.

Tansiyonu dengeler

Kuru inciri ara öğünlerinizde veya kahvaltılarda sağlık sorununuz olmadığı süre 2 adet kadar tüketebilirsiniz. Sağlık sorununuz varsa bir uzmana danışmalı ve o şekilde tüketmeniz gerekir. Kuru incirin içindeki su oranı oldukça düşüktür. Kuru meyvelerin içinde bulunan yüksek potasyum, kan basıncını dengeler ve tansiyonun da kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Özellikle böbrek yetmezliği olan kişilerin, incir tüketiminde porsiyonlarına dikkat etmeleri ve bir uzmana danışmaları gerekir.

Sindirim sağlığını korur

Kuru incirin içerisinde bulunan yüksek lif oranı sayesinde sindirim sağlığını da korur. İçindeki probiyotikler ile birlikte bağırsak sağlığınızı da geliştirir. Özellikle kabızlık gibi sorunlarda tedavi amaçlı kullanılabilir. Kuru inciri doğru bir şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, bunun için serin ve kuru bir ortam tercih etmelisiniz.