Taş gibi turşu kurmanın püf noktaları! Aylarca dolapta kalabiliyor

Taş gibi turşu kurmanın püf noktaları! Aylarca dolapta kalabiliyor
Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan turşunun yapılış aşamasında bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalarıyla birlikte artık turşularınız yumuşamayacak ve bozulmayacak. Peki, turşu kurmanın püf noktaları nelerdir?

Turşu yapılışı her ne kadar kolay görünse de lezzetli turşu kurmanın da bazı püf noktaları bulunuyor. Özellikle sert olması ve uzun süre bozulmaması oldukça önemlidir. Bu püf noktalarıyla birlikte artık turşularınız yumuşamayacak. İşte turşu kurmadan önce bilmeniz gereken hususlar…

Turşu yapılışında bazı püf noktaları

Genellikle yemeklerin yanında yer alan ve vazgeçilmez lezzetlerden biri olan turşunun yapılış aşamaları oldukça kolay olsa da bazı dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunmaktadır. Turşu kurmaya başlamadan önce ilk olarak suyunu hazırlamanız gerekir. Bir gece öncesinde musluk veya içme suyunu dinlendirmeli ve ondan sonra turşu kurmaya geçmelisiniz. Turşu yapımında mutlaka kaya tuzu kullanmanız gerekir. Kaya tuzunu bir gece öncesinde dinlendirdiğiniz salamura suyunun içine ekleyin ve o şekilde dinlendirin Kaya tuzunu ne kadar çok atarsanız turşunuzun yumuşama ihtimali de düşer. Kaya tuzu hem turşunuzun sert olmasını hem de daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 

Kavanozlarken dikkat edilmesi gerekenler

Turşu kurarken dinlendirdiğiniz suyun yanı sıra kavanozlara doldurma işlemi de oldukça önemlidir. Turşularınızı kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde dizmeniz gerekir. İsterseniz turşularınızın arasına limon dilimleri de ilave edebilirsiniz. Turşu kavanozlarının içine; 6-7 diş sarımsak, defne yaprağı, maydanoz, kereviz yaprakları da ekleyebilirsiniz. Bu sebzeler turşunuzu lezzetlendirirken aynı zamanda hoş bir aroma da sağlayacaktır. 

Turşunuzu dilerseniz çeşitli sebzelerle de kurabilirsiniz. Örneğin; lahana, havuç, mor lahana, salatalık, biber gibi çeşitli sebzeleri birleştirerek de yapabilirsiniz. Turşuları kavanozlara boşluk bırakmadan doldurduktan sonra bir gece önce hazırladığımız ve dinlendirdiğimiz suyu ilave etmeliyiz. Ardından turşu kavanozunun kapağını sıkı bir şekilde kapatmanız gerekir. Sıkı bir şekilde kapatılmayan turşuların içine hava girecek ve bu da turşunuzun yumuşamasına sebep olacaktır. Turşularınızı serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmeniz de oldukça önemlidir.