Siyah noktalara veda! Siyah noktalardan bu yöntemlerle kurtulmak mümkün

Siyah noktalara veda! Siyah noktalardan bu yöntemlerle kurtulmak mümkün
Ciltte oluşan siyah noktalar pek çok kişinin rahatsız olduğu konulardan biridir. Özellikle cildin yeteri kadar temizlenmemesi, yanlış ürünler ve pek çok faktör siyah nokta oluşumu destekleyebilir. Peki, siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz?

Siyah noktalar, ciltteki gözeneklerin fazla sebum ve ölü deri hücreleriyle tıkanmasından dolayı oluşmaktadır. Cildin yeteri kadar temizlenmemesi gibi birçok etmek siyah nokta oluşumuna sebebiyet verir. Bu yöntemlerle artık siyah noktalardan kurtulmanız mümkün. İşte detaylar…

Siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz?

Siyah nokta oluşumu gözeneklerde biriken kir ve yağdan dolayı meydana gelir. Bunun için gözeneklerdeki kir ve yağı temizlemek için cilt tipinize uygun bir temizleyici ürün ile cildinizi temizlemeniz gerekir. Günde iki defa cildinizi temizlemeniz halinde siyah nokta görünümü azalacaktır. Bunun yanı sıra salisilik asit, siyah noktaların yok olmasına yardımcı olur. Cilt temizliğinde kullanacağınız ürünlerin içeriğinde salisilik asit olmasına dikkat edebilirsiniz.

Ölü cilt hücrelerini cildinizden arındırmak için peeling ya da maske kullanabilirsiniz. Aşırı peeling uygulaması cildinizde hasara yol açabileceği için peeling uygulamasını çok sık yapmamaya özen göstermelisiniz. Cilt tipinize göre uygun maske ve peeling seçimi de oldukça önemlidir. 

Nemlendirme ve buhar uygulaması

Cildinizdeki gözeneklerde biriken sebum siyah nokta oluşumunu desteklese de kuru bir ciltte de aynı problemler yaşanabilir. Bunun için cildinizin yağ seviyesini dengede tutmanız oldukça önemlidir. Gözeneklerinizi açmak için en etkili yöntemlerden biri de buhar uygulamasıdır. Buhar uygulamasıyla birlikte gözenekler açılacağı için siyah noktalarınızdan kurtulmanız da daha kolay olacaktır. Bunun için bir kabın içine sıcak su ekledikten sonra yüzünüzü kabın üzerine tutabilir veya ılık ya da bir bez yardımı ile buharı yüzünüze uygulayabilirsiniz. Buhar uygulamasından sonra cildinizi temizleme işlemine geçebilirsiniz.

C vitamini

C vitamini siyah nokta görünümünü engeller ve bunun için C vitamini içeren ürünlerden, serumlardan kullanabilirsiniz. Sebumun cildin yüzeyine çıkmasını ve siyah nokta görünümünün azalmasını sağlayan C vitamini, cildinizin aydınlık görünmesini de sağlar.