Putin, 100 milyon Pound değerindeki mega yatını altın küvetle yeniliyor

Putin, 100 milyon Pound değerindeki mega yatını altın küvetle yeniliyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 100 milyon Pound değerindeki mega yatını altın küvet dahil lüks eklemelerle yenilemek için milyarlarca Rus rublesi harcadı. Bu haber makalesi, The Sun’ın özel fotoğraflarını ve Putin’in abartılı yaşam tarzının detaylarını paylaşıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 100 milyon Pound değerindeki mega yatını altın küvet dahil lüks eklemelerle yenilemek için milyarlarca Rus rublesi harcadı. The Sun’ın 16’sında (yerel saat) bildirdiğine göre, Putin’in Graceful adlı gemisi bir Rus limanında pahalı onarımlardan geçti.

Altın rengi bir banyo ve mermer zeminler

The Sun’a göre özel fotoğraflar, Graceful gemisinin Yantar’da, Rusya’nın Kaliningrad bölgesindeki bir limanda inşaat halinde olduğunu gösteriyor. Fotoğraflarda altın rengi bir küvet, mermer zeminler ve gemiye monte edilmiş büyük bir TV yer alıyor.

Yükseltme broşürü, ortasında altın rengi bağımsız küvet bulunan altın rengi bir banyo planlarını gösteriyor. Putin, altınla süslenmiş ana süit, kristal avizeler, peluş halılar ve pahalı sanat eserlerinin de aralarında bulunduğu yenileme çalışmaları için hiçbir masraftan kaçınmıyor.

Diğer yatının İtalya’da alıkonulması

Putin, diğer yatının İtalya’da alıkonulması üzerine, adı Kosatka olarak değiştirilen yüzen malikanesinin tadilatına başlamıştı. Bu yat, 2019 yılında İtalyan yetkililer tarafından vergi kaçakçılığı şüphesiyle el konulmuştu. Bu yat da lüks bir spa, sinema salonu ve helikopter pisti gibi özelliklere sahipti.

Putin’in abartılı yaşam tarzı

Bu tadilatlar Putin’in abartılı yaşam tarzının bir başka kanıtı olarak görülebilir. Putin’in hâlihazırda birçok lüks mülkü ve özel jeti olduğu biliniyor. Bunlardan en ünlüsü Soçi’deki 1 milyar £ değerindeki sarayıdır. Bu sarayda buz pateni pisti, casino, akvaryum ve striptiz kulübü gibi olanaklar bulunuyor.

Putin’in resmi maaşı yılda yalnızca 107.000 won (yaklaşık 170 milyon won) ancak saraylar, özel jetler ve yatlar aracılığıyla 200 milyar pound (yaklaşık 330.27 trilyon won) servet biriktirdiği tahmin ediliyor. Rusya ekonomisi Batı’nın yaptırımları nedeniyle durgunluk yaşıyor. Bu durumda Putin’in abartılı yaşam tarzı birçok Rus vatandaşının öfkesini körüklüyor.