Netflix kullananlara kötü haber: Ek ödeme yapacaksınız! Yeni karar duyuruldu

Netflix kullananlara kötü haber: Ek ödeme yapacaksınız! Yeni karar duyuruldu
Son dönemlerin en ünlü dizi ve film izleme platformlarından biri olan Netflix’ten kullanıcılarını üzen karar geldi. Yapılan açıklamaya göre parola paylaşımına sınırlama gelmeye başladı. Detaylar haberimizde..

Netflix bir süredir parola paylaşımına sınırlama getireceğine dair açıklamalar yapıyordu. Buna bağlı olarak ilk defa ABD’deki kullanıcılar için harekete geçti. Artık buradaki kullanıcılar ayda 8 dolar ödeme yaparak Netflix hesaplarının şifrelerini paylaşabilecek.

UYGULAMA BAŞLIYOR

Şirket, şifresiz kullanıcı bilgilerinin paylaşılmasının önüne geçmek için uygulamanın ABD ve İngiltere’de başlayacağını duyurdu. Buna göre ayda ek 8 dolar ödenmesi karşılığında Netflix bilgileri paylaşılabilecek. İngiltere’de ücret 5 sterlin olarak belirlendi. Bu uygulamayı sadece standart ve preimum paketi kullanan kullanıcılar kullanabilecek.

EN AZ 100 MİLYON HANE ÖDEMESİZ KULLANIYOR

Şirketin yaptığı araştırmaya göre ABD ve Kanada’daki kullanıcılar da dahil olmak üzere dünya genelinde 100 milyondan fazla hane Netflix’i ücret ödemeden kullanıyor.

BİR MİLYONDAN FAZLA ABONE KAYBETTİ

Pek çok ülkeye kıyasla bu durum İspanya’da tam tersi etki kaybetti. Uygulamanın burada da hayata geçirilmesinden sonra İspanya’da ek bir hesap için ayda 5,99 euro ücret alınmasına karar verildi. Şirket bu kararından sonra yılın ilk 3 ayında bir milyondan fazla abone kaybetti.