Kepek sorunu olanlara çözüm önerileri! İşte bu yöntemle kepekler ortadan kalksın

Kepek sorunu olanlara çözüm önerileri! İşte bu yöntemle kepekler ortadan kalksın
En yaygın bir problem olan saç sorunları en muhtemeldir ki kepektir. Birçok kişi saçında bulunan kepek yüzünden çok rahatsızdır. Saçların kuru olması kepek oluşumunu büyük oranda etkiler. Bu saçta oluşan kepeklerden nasıl kurtulabiliriz? İşte cevabı…

Saçta oluşan kepek problemi genel olarak deride ki kuruluktan kaynaklanır. Bu sebeple hemen herkes bu sorunu yaşamamak veya bu sorundan kurtulmak amacı ile saç diplerine doğal yağlar ile bakım uygular. Fakat saç diplerini çok yağlı olması da kepek oluşumunu etkilemektedir. Kepek sorunundan kurtulmak saç diplerini doğru bir şekilde nemlendirme işlemi ile gerçekleşir.

Kepek sorunu çoğu insanın sıkıntısı

Çoğu insan hayatı boyunca muhakkak kepek problemi ile karşı karşıya gelmektedir. Saç diplerinde oluşan kepeği önlemek amacı ile çoğu insan saç diplerine çeşitli yağlar sürerek nemlendirmek ister. Fakat saç diplerini çok fazla yağlamak da doğru bir işlem değildir. Saç diplerini çok fazla yağlamak saç köklerinde ölü hücrelerin oluşumunu arttırır. Bu sebep ile saç diplerinin kaşınmasına yol açar. Saç diplerini çok fazla yağlamak kepeğe iyi gelmeyeceği gibi saç diplerinize daha fazla zarar verir. Hatada 1 kere veya 2 kere yapacağınız saç diplerini yağlama işlemi saçlarınızı beslerken daha fazlası zarar verir. 

Saç diplerinde oluşan kepeğin nedenleri?

Kepek, kafa derisinin pul pul dökülmesi ve kaşınması ile başlayarak, saç derinizde beyaz parçalar dökülmesine sebep olur. Kuru cilt ve kullanılan saç ürünleri sebebi ile kepek oluşumu başlar. Fakat çok fazla olan kepekler hormonal değişimlerden kaynaklanabilmektedir. Kepek genel olarak genç yetişkinlik döneminde başlar ve orta yaşlara kadar devam eder. Genel olarak erkeklerde daha yaygın görülür. Bazı hastalıklar kepek riskini arttırıyor. HIV ve zayıf bir bağışıklık sistemi de kepek oluşumunu arttırır.

Kepek oluşumunu engellemek için saçlarınıza özenli davranmalısınız. Saçlarınızı aşırı sıcak ve aşırı soğuk suda yıkamamalısınız. Haftada 2-3 kez saçlarınızı yıkamalısınız. Kepek sorununa doğal bir çözüm olarak, elma sirkesini su ile karıştırarak saçınıza sürdüğünüzde zaman içerisinde kepeklerin azaldığını ve yok olduğunu göreceksiniz.