Kayseri'de Planlı Cinayet: 5 Aylık Soruşturmanın Ardından 6 Sanık Hakkında İddianame Hazırlandı

Kayseri'de Planlı Cinayet: 5 Aylık Soruşturmanın Ardından 6 Sanık Hakkında İddianame Hazırlandı
Kayseri'de meydana gelen şok edici bir olayda, trafik kazası süsü verilerek öldürülen bir adamın ardından yapılan 5 aylık detaylı soruşturma, 6 sanık hakkında iddianame hazırlanmasına yol açtı.

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde, 12 Ekim 2023'te meydana gelen ve başlangıçta sıradan bir trafik kazası olarak görülen olay, Eyüp Arslantürk'ün (57) şüpheli ölümüyle ilgili yapılan detaylı soruşturma sonrasında karanlık bir cinayet planını ortaya çıkardı. Yaklaşık beş aylık titiz bir soruşturmanın ardından, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, dörtü tutuklu altı sanık hakkında çarpıcı iddialar içeren bir iddianame hazırladı.

Soruşturmanın odak noktasında, B.E, K.S.Y, F.P. ve B.G. isimli tutuklu sanıklar var. Bu kişilerin, "tasarlayarak öldürme", "cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme", "kamu hizmetine tahsis edilmiş eşyaya zarar vermeye azmettirme" ve "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye azmettirme" gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Tutuksuz sanıklar M.T. ve A.T. ise "yardım" kategorisinde benzer suçlamalara maruz kalıyor.

İddianameye göre, B.E. ve kardeşi K.S.Y., B.E.'nin annesi M.T. hakkında yapılan çirkin ithamlar nedeniyle Eyüp Arslantürk'ü kaçırma planı yapmış. Plan, B.E.'nin iş yerinde hazırlanmış ve maktulün evinin yakınlarında keşif yapılarak detaylandırılmış. Sanıkların, Arslantürk'ü camiye giderken kaçırmayı düşündükleri ancak sonrasında bu fikirden vazgeçtikleri ve B.E.'nin annesinden yardım alarak maktulü evde yalnız bırakmayı planladıkları belirtiliyor.

Olay gecesi, diğer sanıklarla birlikte Arslantürk'ün evine yönelik harekete geçildiği, kar maskeleri, fenerler, plastik kelepçeler, bez ve koli bandı gibi malzemelerin kullanıldığı ve maktulün elektriğinin kesilerek kaçırıldığı ifade ediliyor. Sanıklar, Arslantürk'ü darbederek öldürdükten sonra, cesedi trafik kazası süsü vermek amacıyla aracına yerleştirip, su kanalına yönlendirdikleri belirtiliyor.

Sanıkların ifadeleri, özellikle B.E.'nin maktulü korkutmak amacıyla kaçırdığını ancak beklenmedik bir şekilde ölümüne sebep olduklarını iddia etmeleriyle daha da karmaşık bir hal alıyor. Diğer sanıklar ise maktulün ölümüne ilişkin herhangi bir sorumluluklarının olmadığını öne sürüyor.

Bu davada, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianame ile birlikte, adaletin sağlanması için atılacak adımlar, kamuoyunun yakın takibinde olacak. Şüpheli bir trafik kazası süsü verilerek gerçekleştirilen bu cinayet, planlı ve önceden tasarlanmış bir suçun ürkütücü yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu karmaşık dava, adaletin işleyişini ve toplumun hukuka olan güvenini sınayacak nitelikte.