Instagram’da yeni özellik! İkisi bir arada kullanılabiliyor

Instagram’da yeni özellik! İkisi bir arada kullanılabiliyor
Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, son güncellemeyle birlikte kullanıcıların karşısına çıktı. Gelen yeni özellikle birlikte hem profil fotoğrafını hem de avatarlarını aynı anda kullanma özelliğini sundu.

Instagram, yeni özelliğiyle  kullanıcıları oldukça şaşırttı. Kullanıcıların, profil fotoğrafını ve avatarlarını aynı anda kullanmalarını sağlayan bu özellikle birlikte kullanıcılar artık hem gerçek bir fotoğraf hem de avatarlarını kullanabilecekler. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

İkisi aynı anda kullanılabilecek!

Instagram son güncellemesi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Açıklamada; “Artık avatarınızı resminizin diğer tarafına ekleyebilirsiniz ve profilinizi ziyaret eden kişiler ikisi arasında geçiş yapabilir” ifadeleri kullanıldı.

Avatar ve profil fotoğrafı özelliği geldi

Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Instagram, son güncellemeyle birlikte kullanıcılar artık profillerinde hem gerçek fotoğraflarını hem de avatar fotoğraflarını aynı anda kullanabilecek. Diğer kullanıcılar da bu iki fotoğraf arasında geçiş yapabilecek ve hem gerçek fotoğrafı hem de avatarı görüntüleyebilecekler. Peki, kullanıcılar profil fotoğrafına nasıl avatar ekleyecek? Profil fotoğrafına avatar eklemek için ilk önce “Profili Düzenle” bölümüne gitmeniz ve daha sonra gerekli adımları takip ederek istediğiniz formatta avatar oluşturabilirsiniz. Bu işlemin ardından artık diğer kullanıcılar profilinizde hem avatarı hem de profil fotoğrafınızı görüntüleyebilecekler.

Avatar nasıl eklenir?

Instagram’ın sunduğu bu son güncellemeyle birlikte kullanıcıların profillerinde gerçek fotoğrafları ve avatarı görüntülenecek. Diğer kullanıcılar profil fotoğrafı ve avatar arasında geçiş yapabilecekler. Kullanıcıların profil fotoğrafına avatar eklemeleri için bir düzenleme yapması gerekiyor. Instagram’da yer alan “Profili Düzenle” bölümünden sonra gerekli adımları takip ederek, profillerine avatarlarını ekleyebilirler. Avatarınızı oluşturduktan sonra diğer kullanıcılar profil fotoğrafınız ve avatarınız arasında geçiş yapma olanağına sahip olacaklar. 

Kullanıcılar kendi tasarladıkları avatarlarını profil resmi ile kullanabilecekler. Bu güncellemeyle birlikte artık kullanıcıların profilleri hem daha eğlenceli hem de daha renkli olacak. Avatarınızı oluşturduktan sonra profil fotoğrafınıza ekleyerek ikisini aynı anda kullanma şansınız olacak. Profilinizi ziyaret edenler de profil resminiz ve avatarınız arasında geçiş yapabilecekler. Kullanıcıların bu özelliği kullanabilmeleri için Instagram uygulamasını güncellemeleri gerekir.