Instagram not özelliği neden yok, kalktı mı?

Instagram not özelliği neden yok, kalktı mı?
Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram'da geçtiğimiz günlerde gelen not özelliği ile ilgili kullanıcılar araştırma yapmaya başladı.

Instagram not özelliği neden yok, kalktı mı? Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram'da geçtiğimiz günlerde gelen not özelliği ile ilgili kullanıcılar araştırma yapmaya başladı. Kullanıcılar direkt mesaj bölümünde yer alan özelliği kısa süre içerisinde sıkı bir şekilde kullanmaya başlamış ve sonrasında ise yavaş yavaş görememeleri durumunda ise özelliğinin kalkıp kalkmadığını sorgulamıştı. Konu ile ilgili ise internette yapılan araştırmalar neticesinde nihai sonuca ulaşıldı.

Bu özellik ile birlikte kullanıcıların kaybolan içeriklerini hızlı not ile gönderilmesine olanak tanınmıştı. Hızlı notlar "Yakın arkadaşlar" gibi çevrenize gönderebileceğiniz bir durum güncellemesi olarak biliniyor. Hesabınızda takip etmiş olduğunuz kullanıcılarında notlarını bu alanda görüntüleyebiliyorsunuz. Instagram hikayelerine benzer olarak hızlı notlar 24 saat içerisinde kaybolmaktadır.

Ahmet Ghanem tarafından ilk olarak doğrudan mesajlaşma yapılan ekranın üzerinde görüntülenmişti. Instagram notları şimdilik yaşadığınız ülkeye özelliğin gelip gelmemesi ile birlikte çalışmamakta. Instagram bu sürede "Notlar" özelliğini sınırlı sayıda kullanıcılarda test etti.

Notlar özelliği de tıpkı hikayeler gibi 24 saat sonrasında otomatik olarak kaybolmaktadır. Özellik çok fazla rağbet görmezken kısa süre içerisinde kullanıcılar tarafından olumsuz olarak işaretlenmişti. Şimdilerde ise birçok hesapta bu özellik kullanılmamakta.