Emeklilere müjde! Hem Erdoğan hem de Kılıçdaroğlu söz verdi: Rakam açıklandı

Emeklilere müjde! Hem Erdoğan hem de Kılıçdaroğlu söz verdi: Rakam açıklandı
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerine artık çok az bir zaman kaldı. İkinci tur için aday olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu emeklilere söz verdi. Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak. İşte rakam ve detaylar..

Emekliler bu yıl 2. Defa alacakları bayram ikramiyeleri araştırmalarına hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli bayram ikramiyeleri için zam sinyali verdi. Kemal Kılıçdaroğlu da daha önce yaptığı açıklamasında seçimi kazanması halinde 15 bin TL vereceğini söylemişti.

ERDOĞAN: DAHA DA YUKARIYA ÇIKARACAĞIZ

Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı son açıklamasında “Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: 8 BİN 500 TL + 6 BİN 500 TL’LİK FARK

Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamasında “Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak” demişti.

2018’DEN BERİ VERİLİYOR

Emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması yaklaşık 2018’den beri devam ediyor. Son olarak emekli ikramiyesi bin TL’den 1.100 TL’ye geçtiğimiz bayramda da 2 bin TL’ye yükseltilmişti. Show TV’nin aktardığı habere göre Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde bayram ikramiyelerini 3 bin TL’ye yükseltebileceği konuşuluyor.