Çok sık hasta olanlar dikkat! Bu yöntemler bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Çok sık hasta olanlar dikkat! Bu yöntemler bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar da artmaya başladı. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişilerin bu hastalıklara yakalanma riski de oldukça yüksek. Peki, bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendiririz?

Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında bağışıklığımızın güçlenmesi için ekstra dikkat etmememiz gerekir. Peki, hastalıklardan nasıl korunuruz? Bağışıklık sistemimizi hangi yöntemler güçlendirir? İşte detaylar…

Sağlıklı beslenme düzeni!

Grip, nezle, soğuk algınlığı ve çeşitli salgın hastalıkların başından genellikle virüsler yer alır. Virüslerden korunmak için sağlıklı beslenme düzeni oluşturmak da oldukça önemlidir. Bunun için karbonhidrat dengesini sağlamalı ve protein ve vitamin açısından zengin olan sebze ve meyvelerden tüketmeniz gerekir. Özellikle su tüketimi de bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Uyku kalitesi

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için bir diğer faktör de uykudur. Uyku, gün içindeki hareketlerimize kadar yansırken aynı zamanda da vücudumuzun yenilenmesi için oldukça önemlidir. Kaliteli ve rahat bir uykudan sonra kendinizi daha iyi hissedecek ve bunun yanı sıra bağışıklığınız da kuvvetlenecek ve böylece çeşitli salgın hastalıklardan da korunacaksınız. Kaliteli ve rahat bir uyku için konfor alanınızı oluşturmalı ve uyku düzeninizi bozmamalısınız. Uyumadan önce yediklerinize ve içtiklerinize dikkat ederek uyku kalitenizi de artırabilir ve rahat bir uyku uyumanızı sağlayabilirsiniz.

El yıkama

Salgın hastalıklardan korunmak için en temel yöntemlerden biri de el yıkamadır. El yıkamak, virüs, bakteri ve mikropların temizlenmesi için oldukça önemlidir. Özellikle eliniz ile temas ettiğiniz kişi veya yerden sonra ellerinizi ağzınıza götürmemeye dikkat etmeli ve ellerinizi sık sık yıkamalısınız. Ellerinizi sabunlu su ile en az 30 saniye yıkamaya da dikkat etmeniz gerekir.

Doğru nefes almaya dikkat!

Bağışıklığınızı güçlendirecek bir diğer yöntem de doğru nefes almaktır. Sadece ağızdan alınan nefes, hayat kalitenizi de düşürür. Bunun için nefes egzersizleri yaparak nefes alış verişinizi kontrol edebilirsiniz.