Cildi güzelleştiren besinler! Bu besinler hücre yeniliyor

Cildi güzelleştiren besinler! Bu besinler hücre yeniliyor
Cildimiz, çeşitli faktörlerden dolayı erkenden yaşlanma ve kırışma belirtileri gösterebilir. Yaşlanma, kırışıklık gibi belirtileri engellemenin bir yolu da beslenme düzenidir. Peki, cilt sağlığımızı koruyan o besinler nelerdir ve hangilerini tüketmeliyiz?

Cilt sağlığını korumak beslenme düzenimizle ilişkilidir. Özellikle akne, sivilce, kırışıklık gibi belirtileri geciktirmek ya da yok etmek istiyorsak bu besinleri tüketmemiz gerekir. Cildimizi koruyan, hücreleri yenileyen bu besinlerin faydaları saymakla bitmiyor. İşte cildimizi güzelleştiren o besinler…

Brokoli

Brokolinin içinde bulunan A, E vitamini, çinko ve lutein sayesinde cildimizin kurumasına, kırışmasına sebep olan oksidatif hasarı önler. Özellikle kış aylarında cildin kurumasına sebep olan çevresel faktörlerden etkilenmemek için brokoli tüketmemiz gerekir. Cildimizin nem dengesini korur ve böylece kırışıklık gibi yaşlılık belirtilerini de geciktirir.

Ceviz 

Cevizin içinde bulunan omega 3 ve 6 sayesinde cildimizin elastik yapısı korunur. Bu da yaşlılık belirtilerini geciktirir ve kırışıklık gibi belirtiler olabildiğince geç ortaya çıkar.

Avokado

Avokadonun içerisinde bulunan A, C ve E vitaminleri sayesinde cildimiz parlaklığını ve ışıltısını geri kazanır. Bunun yanı sıra güneşin zararlı etkilerinden de koruyan avokado, lekelenme karşıtıdır. 

Yumurta

Yumurtanın içinde yer alan biotin, saç dökülmesini önlerken, tırnaklarımızı da güçlendirir. Özellikle kırılan ve güçsüz tırnakların eski sağlığını kazanması için yeterli miktarda yumurta tüketmeniz gerekir. Yumurta, cilt sağlığınızı korur ve iyileştirir.

Domates

Domatesin içerisinde yer alan beta karotan, cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korumaktadır. Ayrıca kırışıklık gibi yaşlılık belirtilerinin oluşmasını da önlemektedir.

Kefir

Kefir, antioksidan aktivite gösteren bileşenler içerir ve bunlar sayesinde cildi oksidatif strese karşı koruma sağlar. Cildi güzelleştirmeyi sağlayan kefir, ayrıca çeşitli zararlı etkilere karşı da koruma sağlar. 

Ay çekirdeği

Ay çekirdeğinin içerisinde yer alan E vitamini, cildi güneşin zararlı ışınlarından korur. UV ışınlarının deride sebebiyet verdiği oksidatif zararı azaltmaya yardımcı olurken, cilt sağlığını da korumaktadır. Cildin daha dinç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Ay çekirdeği E vitamini açısından oldukça zengin bir besindir.