Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı! Kabinede o bakanlar değişecek

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan düğmeye bastı! Kabinede o bakanlar değişecek
AK Parti içerisinde yerel seçimlerin ardından yaşanan sonuçlar ve bu sonuçların parti içinde yarattığı etkiler hala tartışılıyor.

Parti içinde beklenen değişim ve yenilenmeyle ilgili olarak kulislerde yeni iddialar ortaya atıldı. Parti içindeki hareketlilik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yaptığı net 'Değişim' mesajıyla daha da hız kazandı. Parti içindeki istişare sürecinin devam ettiği belirtilirken, Erdoğan'ın bu mesajıyla birlikte ilk adımın birkaç gün içinde atılması bekleniyor.

Genel Başkan Yardımcıları ve Bakanlar Kurulu'nda Değişim Bekleniyor

Parti içindeki değişim sürecinde, genel merkezde en az 5 genel başkan yardımcısının görevden alınacağı konuşuluyor. Yeni atanacak isimlerle kongre sürecinin yürütüleceği belirtilirken, parti kaynakları "Mevcut kadro ile kongreye gidilmeyecek. Parti yönetimi değişecek, yeni yönetim kongre sürecini yürütecek" şeklinde bilgi veriyor.

Kabine ve Bürokraside de Değişiklik Bekleniyor

AK Parti kulislerinde sadece parti yönetiminde değil, kabine ve bürokraside de değişikliklerin olabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı politika kurulları ile başdanışmanların sayısının azaltılacağı ve politika kurullarının yapısında değişikliklerin olacağı öne sürülüyor. Bu konuda cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma yapıldığı belirtiliyor.