İçişleri Bakanlığı duyurdu! 1.608 sözleşmeli personel alımı yapılacak: En az lise mezunu

İçişleri Bakanlığı duyurdu! 1.608 sözleşmeli personel alımı yapılacak: En az lise mezunu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatına toplam 1608 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Bu karar, bakanlık bünyesindeki personel ihtiyacının karşılanması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, merkez teşkilata 96, taşra teşkilatına ise 1512 olmak üzere toplam 1608 lisans, ön lisans ve lise mezunu sözleşmeli personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu açıklama, adaylarda büyük bir ilgi ve heyecan uyandırdı.

Başvuru Şartları ve Süreci

Sözleşmeli büro hizmetleri, destek hizmetleri ve teknik hizmetler alanında çalışmak üzere başvuru yapacak adayların, KPSS puanı ve tercih sıralamasına göre 22-26 Nisan tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirten Bakan Yerlikaya, adayların bu süreci dikkatlice takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Adayların niteliklerine uygun pozisyonlar için başvurularını yapmaları önem taşıyor.

Sınav Tarihleri ve Yeri

Yerlikaya, başvuruların ardından 27 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında bakanlığın merkezi dahil 8 ilde kurulacak 12 komisyon tarafından sözlü sınavların gerçekleştirileceğini kaydetti. Bu süreçte adayların hazırlıklı olmaları ve sınavlara en iyi şekilde katılmaları bekleniyor.

Özel İstihdam Alanı: 112 Acil Çağrı Merkezleri

Bakan Yerlikaya, merkez ve taşra birimlerinde çalışacak personelden 112 Acil Çağrı Merkezlerinde istihdam edilecek 450 Çağrı Karşılama personelinin tamamının üniversitelerin 2 yıllık Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden mezun olanlar arasından alınacağını ifade etti.

Hizmet Kalitesi Yükselecek

İçişleri Bakanlığı'nın personel alımı ile ilgili yapılan duyurular, adaylar arasında büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Başvuruların ve sınav sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi, bakanlık bünyesinde istihdam edilecek yeni personelin niteliğini artırarak hizmet kalitesini yükseltecektir.