Ticaret Bakanlığı personel alımı! KPSS'li KPSS puansız alım yapılacak!

Ticaret Bakanlığı personel alımı! KPSS'li KPSS puansız alım yapılacak!
Ticaret Bakanlığı personel alım ilanını duyurdu. Bugün yayımlanan ilana göre Ticaret bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. Ticaret Bakanlığı alım yapacağı personellerde KPSS puanı olmayan adaylarında başvuru yapabileceğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Ticaret Bakanlığı bugün yayımlanan resmî gazetede ilana göre bünyesinde çalıştırmak üzere 15 memur alacağını duyurdu. Yayımladığı ilanda KPSS puan şartı aradıklarını ama KPSS puanı olmayan adaylarında başvuru yapabileceklerini duyuran Ticaret Bakanlığı tüm şartları da ilanı ile beraber yayımladı. Alınacak personellerinde farklı kadro ve departmanlarda görevlendirileceklerini yine ilanlarında belirtti. Peki Ticaret Bakanlığının yayımladığı ilana göre alınan bu personeller hangi kadrolara yerleştirilecek? Adaylardan beklenen şartlar neler? Hepsi haberimizin detaylarında.

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak

Son yayımlanan habere göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki çalışan eksiğini gidermek üzere personel alımı yapacak. Bugün yayımlanan resmî gazetede iş ilanını duyuran Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalıştırmak üzere 15 sözleşmeli memur alacağını belirtti. Başvuruların dijital ortamda olacağını da ayrıca duyurdu. Ticaret Bakanlığı iş ilanının başvuruları ise 16 Haziran 2023 günü başlayıp 26 Haziran 2023 saat 17:00’a kadar süreceği bildirildi.

Başvuru yapmak isteyen ve sınava katılmak isteyen adayların e-devlet veya kariyer kapısı üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. İş alım ilanını duyuran Ticaret Bakanlığı ise başvuracak adaylara, 2020 veya 2021 KPSS sınavından en az 70 puan alması gerektiğini yine YDS sınavı olarak bilinen yabancı dil sınavından da en az 30 puan alması gerektiğini vurguluyor. Eğitim hususunda ise adayların en az 4 yıllık -bilgisayar mühendisliği -elektrik mühendisliği -yazılım mühendisliği -elektronik mühendisliği -elektrik ve elektronik mühendisliği -endüstri mühendisliği mezunu olmalarını şart koşuyor.

Alım hangi alanlarda olacak?

Ticaret Bakanlığının yayımladığı ilana göre alımını yapacağı sözleşmeli memurların hangi iş alanlarında alınacağı da merak edilenler arasında. Ticaret Bakanlığı alımını yapacağı memurları, 2 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı, 1 Kıdemli sistem uzmanı, 1 kıdemli ağ uzmanı, 1 bilgi güvenliği uzmanı, 2 sistem uzmanı gibi birçok alanda alım yapacağını açıklamalarında belirtti.