O belediye 15 zabıta memuru alımı yapacak! En az Lise mezunu personel alımı!

O belediye 15 zabıta memuru alımı yapacak! En az Lise mezunu personel alımı!
Süleymanpaşa Belediye 15 zabıta memuru alımı yayımlandı. Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Adaylarda aranan şartlar, kontenjan bilgisi de açıklandı.

Süleymanpaşa Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere en az Lise mezunu, Ön Lisans ve Lisans mezunu 15 Zabıta Memuru alımı yapacak. Personel alımında adaylar KPSS puanına göre değerlendirilecektir. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Personel alımı kontenjan bilgisi

Süleymanpaşa Belediyesi 15 Zabıta Memuru alımı yapacak. Kontenjan bilgisi şu şekildedir:

  • 4 Zabıta (Ön Lisans mezunu)
  • 5 Zabıta (Lise mezunu)
  • 6 Zabıta (Lisans mezunu) olmak üzere 15 Zabıta Memuru alımı yapılacaktır.

Başvuru şartları nelerdir?

Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere adaylarda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartlar aranmaktadır. Buna göre:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şartlar aranmaktadır.

Bunun yanı sıra adaylarda KPSS puanı ve mesleki şartlar aranmaktadır. Ayrıca adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı ya da emekli aylığı almıyor olmaları gerekir. Personel alımında erkeklerde 167 cm, kadınlarda da 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gerekir. Personel alımında gerçekleştirilecek Zabıta Memuru sınavı itibarıyla 30 yaşından büyük olmamak gerekir.

2022 yılın gerçekleştirilen KPSS’den Lise P94, Ön Lisans P93, Lisans P3 puan türünden en az 60, 65 ya da 70 puan almış olmak gerekir. 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen ve tablonun nitelik kısmında belirtilen en az (A1), (A), (B), (C1), (C), (D1) sınıfı ehliyet belgesine sahip olmaları gerekir.

Başvuru tarihleri

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Memuru alımı başvuruları 2-4 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Adayların başvurularını şahsen ve istenilen belgeler ile yapmaları gerekir. Başvuru adresi, 100. Yıl Mahallesi Suna Kan Caddesi No:40 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ olarak belirtilmiştir.