Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı! Şartlar açıklandı!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanı! Şartlar açıklandı!
Dışişleri Bakanlığı'ndan memur alımı için ilan paylaşımı geldi. Bakanlığın yaptığı ilan açıklamasına göre Cenevre Başkonsolosluğu için alım olacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan memur alımı için ilan geldi. Yapılan duyuruya göre lise mezunu olan ve 41 yaş sınırını geçmeyen vatandaşlar memur alımına başvurabilecek. İlan hakkındaki detaylar ise haberimizde. Bakanlık resmi web adresi üzerinden memur alım ilanında bulundu. Dışişleri Bakanlığının Cenevre Başkonsolosluğu için sözleşmeli sekreter alınacak.  Türk uyruklu vatandaşlar içerisinden alım yapılacak.

Kontenjan miktarı ne kadar?

Dışişleri Bakanlığının İsviçre'de yer alan konsolosluğu için Türk uyruklu sekreter alınacak. Konsolosluk için yalnızca bir sekreter alımı yapılacak. Birçok vatandaş başvuru şartlarını merak ediyor.  Dışişleri Bakanlığı'nın yapacağı memur alımında istenen şartlar arasında Türkiye vatandaşı olmak, kamu haklarından herhangi bir şekilde mahrum olmamak, göreve engel olabilecek sağlık sorununun bulunmaması ve güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasından olumlu sonucun alınması gibi şartlar bulunuyor.

 Bunun yanı sıra suç hükümlülüğünün olmaması da istenen şartlar arasında bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından alınacak memur için KPSS şartı bulunmuyor. Adaylardan KPSS şartı istemeyen bakanlık diğer nitelikleri göz önünde bulundurarak memur alımını gerçekleştirecek.

İstenen şartlar neler olacak?

Dışişleri Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği memur alımında 41 yaşından gün almamış olmak aranan yaş şartı olacak. Aynı zamanda en az lise mezunu ve denge okullardan mezun olmak aranan eğitim şartları arasında yer alıyor.  Dışişleri Bakanlığı memur alımı için dil şartı arıyor. Adaylardan çok iyi Fransızca ve Türkçe dil bilinmesi istenecek.

Aynı zamanda adayların bilgisayar kullanabilmesi de gerekiyor. Başvurunun ne zaman ve nasıl yapılacağı da merak edilen konular arasında.  Dışişleri Bakanlığının yapacağı memur alımına başvuru şartlarını yerine getiren vatandaşlar başvuru yapabilecek. Adaylardan istenen başvuru şartlarının eksiksiz olması dikkat edilecek konular arasında yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın memur alımı için başvuru tarihleri belli oldu. Adaylar 1 Haziran ve 20 Haziran aralığında başvuru yapabilecek. Başvurular e-devlet kariyer kapısı üzerinden yapılacak.. Başvurulara başvuru şartlarını sağlayan adayların başvuru yapması gerekiyor.