Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız personel alımı yapıyor! Son başvuru tarihi yarın!

Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız personel alımı yapıyor! Son başvuru tarihi yarın!
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan için Atina Büyükelçiliği bünyesindeki eksikliği tamamlamak için sözleşmeli personel alımı yapacak. Adaylarda KPSS şartı aranmadığı belirtildi. Peki, genel şartlar nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı, en az Lise mezunu olmak üzere Yunanistan için Atina Büyükelçiliği bünyesinde istihdam edilmek üzere sekreter alımı yapacak. Adaylarda aranan şartlar ve başvuru detayları da paylaşıldı. Peki, başvuru tarihleri ne zaman? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Personel alımı şartları nelerdir?

Adaylarda aranan genel şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
  • Erkek adayların askerlik ile ilişiğinin olmaması,
  • Her türlü iklim koşullarından görev yapmasına engel durumu olmadığına dair sağlık kurulu raporu belgesine sahip olmak,
  • Çok iyi derecede Yunanca, Türkçe bilmek,
  • Bilgisayar kullanabilmek gibi şartlar aranmaktadır.

Yaş ve eğitim şartı aranıyor!

Adayların sınav tarihi itibarıyla 46 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Adayların en az Lise ya da dengi okullar ile bu okullar ile eşdeğer olduğu MEB tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olma şartı da bulunuyor.

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan kapsamında adaylarda KPSS puanı şartı aranmamaktadır. Adaylar sekreter alımı başvuru işlemlerini online olarak elektronik ortamda yapabilecekler. Son başvuru tarihi 27 Mart 2023 olarak açıklanmıştır. Adaylar başvuru işlemlerini https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim adresi üzerinden 27 Mart 2023 tarihine kadar tamamlayabilecekler. Adaylar için yazılı eleme sınavının 10 Nisan 2023 Pazartesi günü yapılacağı da belirtildi. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar 20 Nisan 2023 Perşembe günü sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceği de belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BÜYÜKELÇİLİK PERSONEL ALIMI DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ