81 ilde 3 bin 386 Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak! Başvurular bugün sona eriyor!

81 ilde 3 bin 386 Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak! Başvurular bugün sona eriyor!
Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kamu hastanelerinde görevlendirilmek üzere 3 bin 386 Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. Adaylarda aranan şartlar ve kontenjan bilgisi de paylaşıldı. Peki, son başvuru tarihi ne zaman?

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki 81 ildeki kamu hastanelerine 3 bin 386 Güvenlik Görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki, adaylarda aranan şartlar nelerdir? Son başvuru tarihi ne zaman? Başvurular nasıl ve ne zamana kadar yapılacak? İşte tüm detaylar…

Başvuru şartları!

Sağlık Bakanlığı Güvenlik Görevlisi alımında adaylarda aranan şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvuru tarihinin son günü itibari ile 18 yaşını tamamlamamış ve başvuru tarihinin ilk günü itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak gerekir. Güvenlik Görevlisi (silahsız) istihdam edilecek adaylar, bu şartlara ek olarak 5188 Sayılı Kanunun 10. maddesinin birinci fıkrası (d) bendi (1), (2), (3) alt bendindeki şartları ve (g), (h) bendindeki şartları taşıması gerekmektedir. Silahlı Güvenlik Görevlisi kartı olan adayların da başvuru yapabileceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kamu hastanelerinde görevlendirilmek üzere yapılacak olan 3 bin 386 Güvenlik Görevlisi (silahsız) alımında; Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans kurumlarının birinden mezun olmak gerekmektedir. 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanun gereğince, geçerliliği devam eden özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak gerekir. (Silahlı özel güvenlik kimlik kartı olan adaylar da başvuru yapabilecekler) Engelli ya da eski hükümlü olmamak gibi şartlar da aranmaktadır.

Son başvuru tarihi 27 Mart!

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kamu hastaneleri için yapılacak Güvenlik Görevlisi alımı başvuruları için son başvuru tarihi 27 Mart 2023 olarak açıklandı. Adaylar başvuru işlemlerini İŞKUR resmi internet adresi üzerinden tamamlayabilecekler.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ