2023 jandarma astsubay alımları belli oldu mu? İşte jandarma astsubay alım başvuru sonuçları

2023 jandarma astsubay alımları belli oldu mu? İşte jandarma astsubay alım başvuru sonuçları
2023 yılına ait astsubay alım tarihlerinde net bir açıklama yapıldı. Alım başvuruları hakkındaki her bilgi belli oldu. İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

15 Ocak 2023 gününden sonra astsubay alım başvuruları bitince açıklanacağı tarih merak edildi. Son durum ne oldu? İşte tüm detaylar.

Jandarma astsubay başvuru sonuçları açıklandı mı?

Jandarma astsubay başvurularının ardından alım süreci için açıklama bekleniyor. Sözleşmeli erkek ve kadın astsubay, jandarma ve sahil güvenlik akademisi başkanlığına alınacak. Bunun yanında lisans mezunları da 2021-2022 yılında yapılmış olan KPSS sınavından genel kültür ve genel yetenek yani P3 puan durumundan en az 60 puan almış olması gerekiyor. KPSS puan şartının altında kalan adaylar ise başvuru sürecinde başarısız olarak değerlendiriliyor ve alıma dahil edilemiyor. Bu şartı taşıyan adayların ise diğer durum sıralamasında öne taşınması durumunda alımı başarı ile gerçekleşmiş sayılıyor. 

Başvuru sürecine dahil olmuş adaylar heyecanla başvuruların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 30 Aralık 2022 yılında açılan  başvurular 15 Ocak 2023 gününde son bulmuştu. Bu başvuru sürecine binlerce kişi dahil oldu. Bunun sonucunda merakla başvurunun açıklanacağı tarihi beklemeye başladılar. Başvuruların kapanmasının ardından ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Başvurusunu yapan binlerce adayın gözü açıklanma tarihinde kaldı. Açılan bu personel alımıyla birlikte binlerce kişi sözleşmeli olarak işlerine başlayabilecek. 

Başvurular nasıl olacak? 

Adaylar başvurularını T.C İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nın web sitesinde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı personel alımı sistemi kısmından gerçekleştirdiler. Yapılan açıklamanın ardından KPSS puanının ön koşul olarak belirlendiği ve öncelik olarak puan durumu sıralamasına bakılacağından söz edilmişti. Bunun ardından başvuru şartı taşıyan adaylar başvurularını yaptı ve gözlerini sonuçların ne zaman açıklanacağına dikti. Henüz yapılan açıklamalarda başvuruların açıklanma tarihine ilişkin bir detay verilmedi. İlerleyen günlerde başvuru sonuçları hakkında açıklama geldiğinde haberimizde paylaşacağız.