YSK'dan son dakika kararı! Yenileme seçim tarihleri belli oldu: 2 Haziran'da yapılacak

YSK'dan son dakika kararı! Yenileme seçim tarihleri belli oldu: 2 Haziran'da yapılacak
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde olası iptal durumlarına karşı hazırlıklarını tamamladı. YSK, yenileme seçimlerinin tarihini belirledi.

YSK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, seçim işlemleri sebebiyle bir seçim çevresinde seçimin iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih netleştirildi.

2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetler Seçimi Hakkında Kanun'a göre, iptal edilen seçimlerin yeniden yapılacağı tarih ve prosedürler belirlendi.

2 Haziran Pazar Gününe Karar Verildi

YSK'nin kararına göre, yenileme seçimlerinin yapılacağı tarih 2 Haziran Pazar günü olarak belirlendi. Bu tarih, 2024 yılının haziran ayının ilk pazar gününe denk geliyor.

Kararda, yeniden yapılması gereken seçimlerin kapsamı da belirtildi. Buna göre, 31 Mart 2024 günü yapılamamış belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimleri 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sadece Oy Verme İşlemleri Tekrarlanacak

Kararda, yeniden yapılacak seçimlerin sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanacağı vurgulandı. Bu, seçimin tekrarı ve devamı niteliğinde olduğunu gösteriyor.