Yeni dönemin ayrıntıları belli oldu: Bundan sonra bu şekilde olacak

Yeni dönemin ayrıntıları belli oldu: Bundan sonra bu şekilde olacak
Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) hayata geçirilecek olan "Onaylı Randevu" dönemi, 13 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla başlıyor.

Yeni sistem, randevu iptalleri sonrası boş kalan zaman dilimlerini hizmet bekleyen hastalar için kullanmayı amaçlıyor.

Onaylı Randevu Sistemi, randevu iptalleri sonrası boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlayacak bir uygulamadır. Bu yeni sistem, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek.

Randevu Onayı ve Süreç

Randevu almak için sistemi kullanan kişiler, randevu tarihinden bir gün önce, saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamak zorundadır. Onay işlemi, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Randevu İptali ve Süreç

Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar, randevu iptalleri "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla yapılabilecektir.

Onaylanmayan Randevuların İptali ve Sonuçları

Randevularını onaylamayan kişilerin randevuları, son onay saati dolmadan iptal edilecektir. Bu durumda olan kişiler, randevu almak için yeniden başvurabilirler.

Randevu Onaylama ve Katılım Zorunluluğunun Önemi

Randevusunu onaylamış ancak gitmeyen kişiler, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu almakta kısıtlanacaklardır. Ancak bu kişiler, randevusuz sağlık hizmeti alabileceklerdir.

Muafiyetler ve Özel Durumlar

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları, Onaylı Randevu Sistemi'nden muaf tutulacaktır. Bu gruplar, her zaman randevu alabileceklerdir.

Randevular, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek ve boşalan zaman dilimleri yeniden talep eden hastalara verilecektir.

Onay Zorunluluğu ve İstisnalar

Üç gün ve sonrası randevular için onay zorunludur. Ancak randevu tarihine yaklaşıldıkça, otomatik onaylama süreci devreye girecek ve randevular otomatik olarak onaylanacaktır.

Boşalan Randevuların Yeniden Dağıtımı ve İşleyiş

Randevular, onaylanmadığı için iptal edilen durumlarda, boşalan randevular talep eden kişilere öncelikli olarak verilecektir. Saat 20.00'den sonra onaylanmayan randevular, yeniden randevu almak isteyen kişilere açık olacaktır.