Yarın çok önemli değişiklik olacak! Bu haberi okumadan dışarı çıkmayın

Yarın çok önemli değişiklik olacak! Bu haberi okumadan dışarı çıkmayın
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları'nın seferlerinde önemli değişikliklere gidildi.

Bu değişiklikler kapsamında, şehir genelindeki toplu taşıma araçlarında bazı seferlerin yapılamayacağı, bazı durakların kullanılamayacağı ve ek seferlerin düzenleneceği belirtildi.

Ücretsiz Toplu Ulaşım

İBB'nin işlettiği toplu ulaşım araçları, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak. Bu uygulama ile İstanbul'daki vatandaşların ulaşım kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.

İETT ve Metrobüs Hattında Değişiklikler

İETT, metrobüs hattında Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu duraklarında yolcu indirme ve bindirme yapmayacak. Ayrıca, İETT otobüs hattındaki seferler planlandığı şekilde devam edecek. Özellikle kapatılacak yollar nedeniyle oluşabilecek yoğunlukları önlemek için 520 ek sefer için 65 araç hazırda bekleyecek.

Metro ve Tramvaylarda Kapatılan Duraklar

Yarın itibarıyla, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın belirli durakları ve Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu metro durakları tüm giriş ve çıkış noktaları dahil sefere kapatılacak. Kabataş-Taksim Meydan Füniküler Hattı ve Tünel Meydan-Karaköy Füniküler Hattı'nda da seferler yapılamayacak.

Tramvay Hattında Son Durak Değişiklikleri

Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay hattında Topkapı İstasyonu son durak olarak kullanılacak, Topkapı-Kabataş arasında yolcu taşınamayacak. T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda ise Cibali İstasyonu son durak olarak çalışacak, Cibali-Eminönü arasında yolcu taşımacılığı yapılmayacak.

Vapur Seferlerinde Düzenlemeler

Şehir Hatları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeyle, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na yolcu ve araç taşınması mümkün olabilecekken, Anadolu'dan Avrupa'ya Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eminönü iskeleleri ile Harem-Sirkeci arasında yolcu ve araç taşınamayacak. Ancak Adalar'a yapılan seferler devam edecek.

Taksim Meydanı Çevresinde Park Yasağı

Düzenleme kapsamında, Taksim Meydanı çevresindeki otoparklar boşaltılacak ve araç parklarına müsaade edilmeyecek. Ayrıca, Taksim Meydanı'na çıkan güzergahlarda ve yakın çevresindeki tüm cadde ve sokaklarda araç parkına bir gece öncesinden izin verilmeyecek. Bu adımlarla trafik akışının düzenlenmesi ve toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesi hedefleniyor.