Yarın 06:00'a kadar devam edecek! Resmen kırmızı alarm verildi: Eylül ortasında felaket olacak! Acil önleminizi alın

Yarın 06:00'a kadar devam edecek! Resmen kırmızı alarm verildi: Eylül ortasında felaket olacak! Acil önleminizi alın
Hava durumu hakkında çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda sağanak yağış olacağı ve o bölgedeki vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde bugün ve yarın yoğun yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarırken yağışların yarın sabah saat 06:00'a kadar aralıklarla devam edeceği ifade edildi. 

SAĞANAK YAĞIŞ OLACAK 

Yağışlı havanın nedeni, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınçlı bir hava kütlesi olduğu belirtilerek bu hava kütlesi, Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde nemli ve ılık bir havanın oluşmasına neden oluyor. Bu da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa sebep oluyor.

Yağışlı havanın ardından ise bölgelerde hava durumu değişecek. Çarşamba gününden itibaren Adana ve Hatay’da güneşli ve az bulutlu bir hava hakim olacağı belirtilerek sıcaklık değerleri de düşmeye devam edeceği belirtildi. 

ÖNLEM ALINMASI LAZIM

Meydana gelebilecek olan sağanak yağışlardan kaynaklı olarak vatandaşlara uyarı yapıldı. Ypaılan uyarıda vatandaşların sağanak saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiği belirtildi. Bu noktada sağanak ve fırtına için vatandaşların acil olarak önlem alması gerektiği de bildirildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışlı havanın etkili olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca yağışlı havanın sebep olabileceği olumsuzluklarla ilgili son gelişmeleri takip etmelerini öneriyor.

GÜNCEL HAVA DURUMU