Yarın 06:00'a kadar devam edecek! Acil olarak önlem alın: Şiddetli olacak

Yarın 06:00'a kadar devam edecek! Acil olarak önlem alın: Şiddetli olacak
Hava durumu hakkında bu sabah yapılan duyuruda bazı iller için sağanak yağış alarmı verildi. Bu doğrultuda vatandaşların önlem alması gerektiği ifade edildi.

Hava durumuyla ilgili güncel bilgileri içeren Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasına göre, haftanın ilk iş gününde Ege Bölgesi'nde sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı ve Olumsuzluklar

Marmara bölgesinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceğinden vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülmekte olup, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında önceleri güneyli, zamanla kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir.

Şehir Bazlı Hava Durumu Tahminleri

Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Denizli: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Muğla: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Genel Hava Durumu Değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava beklenmektedir. Trakya ve Çanakkale çevreleri ile Edremit Körfezi'nde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülmektedir. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin edilmektedir.